Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak myślicie?

Ginekolog państwowy czy prywatny?

Polecane posty

Gość jak myślicie?

Chodziłam do ginekologa państwowego, którego musiałam zmieniać co jakiś czas ponieważ żaden nie był w stanie mi pomóc. Mam bardzo niepokojące objawy, jednak nie zostałam nawet skierowana na żadne badania. Dostawałam jedynie bez sensu hormony. Teraz się zastanawiam nad ginekologiem prywatnym, jednak.. Czy oprócz wizyt będę musiała płacić za każde dodatkowe badanie typu usg itp? Czy przypuszczalny zabieg chirurgiczny również musiałabym opłacić? Ile to będzie mnie kosztowało?

ja Ci powiem tak u mnie stawka od 100 w gore. ja place 120 za wizyte cytologie usg badanie piersi krwi mialam w ramach wizyty. Co wiecej bardzo sie polubilismy i teraz nawet jak ide do Niego tylko po recepty place polowe ceny albo za free wiem trudno w to uwierzyc ale tak mam. Moze dlatego ze napedzam mu klientki wsyzstkie moje kumpele do Niego chodza i zadna nie zaluje. Facet jest kompetentyny i bardzo delikatny :)

Gość ładnie proszę ;)
Za wszystkie dodatkowe badania płacisz, zabiegi tak samo :o

Gość jak myślicie?
Nie stać mnie, ale obawiam się że nie mam innego wyjścia. Dlatego też pytam o to ile bym musiała pieniędzy na to w razie czego przeznaczyć.

Gość wymarzona
nigdy nie bylam prywatnie u gina i nigdy nie zostalam zle potraktowana,jestem zadowolona z gina w mojej przychodni,bez problemu daje a wrecz namawia do wykonania usg ginekologicznego,na cytologie tez jest uczulony,jesli widzi w karcie ze nie byla robiona w danym roku to bez pytania przy badaniu sam pobiera wymaz,naprawde nie mozna zlego slowa powiedziec na mojego gina,zreszta o innych tez nie slyszalam zlych opini.

za zabieg na pewno osbno. No ale ja wszystkie badania mialam w cenie wizyty

kaciaa moja gin też jest w porządku, za np usg kasuje mnie 20zł zamiast 60zł ale zna mnie od lat

teraz ginekolodzy przyjmują na nfz i prywatnie tak samo np po godzinach lub w osobnym prywatnym gabinecie więc zależy im na dobrej opinii. Większość z nich przykłada się do wizyt na nfz bo wiedzą że pacjentki wymieniają się opiniami co do np zabiegów chirurgicznych nawet jak będziesz chodzić prywatnie to lekarz może ci wydać skierowanie na np operację czy zabieg na druku na nfz. wszystko da się załatwić z fajnym lekarzem

ja musialam zmienic bo poprzedni w panstwowej przychodni byl do bani. na moje pytanie dlaczego mam mocne krwawienie po menstruacji odpowiedzial mi Chrystus raczy wiedziec :D no sorry. na zdrowiu nie ma co oszczedzac zacisnac psa nie kupuic ciuszka czy perfum ale zainwestowac w naprawde dobrego lekarza :)

Gość jak myślicie?
Coś podejrzewam, że chyba prędzej sama zdechnę niż ktoś mnie wyleczy :O Płacąc za wszystkie wizyty, badania, zabiegi i przypuszczalne lekarstwa zbankrutuję. Najlepszym wyjściem będzie chyba sznur. Biednemu zawsze wiatr w oczy :O

ja jak dzieje się cos niepokojącego to chodzę prywatnie. Za wizytę płacę 50 zł(wchodzi w to badanie ginekologiczne) a 70 zł z cytologią. za USG dopochwowe płaciłam 50 zł ale lekarz naprawdę wszystko mi dokładnie wyjaśnił i wytłumaczył. Publicznie chodzę do ginekologa na rutynowe kondtrole lub po recepte.

Gość jak myślicie?
Gdybym miało by być to jakaś jedna wizyta to bym już mogła zapłacić te 300 zł, ale co jeżeli będę musiała chodzić na wizyty kilka razy w miesiącu? Najgorsze jest to, że nie wiem co mi dolega. Kiedyś nawet napisałam wiadomość na forum ginekologicznym ze swoimi problemami, ale nie dostałam żadnej odpowiedzi.

Gość wymarzona
powinnas sie domagac usg ginekologicznego,w kazdym szpitalu gdzie jest oddzial ginekologiczny jest takie usg bezplatne,trzeba sie o nie poprostu upomniec skoro sam od sibie nie daje. Takie usg jak i cytologia to podstawa i nikt nie robi lachy zeby dac skierowanie. Jest jeszcze inna opcja,mozesz dac w lape lekarzowi ktory przyjmuje panstwowo,wtedy napewno nie zostawi Cie bez pomocy. Dasz 50zl i bedzie zadowolony i on i Ty.

Gość a jakie masz objawy???

Gość jak myślicie?
Jakie objawy? No więc: Ogromne bóle brzucha w trakcie miesiączki (raz nawet wylądowałam przez to w szpitalu) nieregularne okresy (hormony nie regulują ich, ale w sumie może to wina źle dopasowanych tabletek) Powiększony brzuch, ból przy dotykaniu dolnych partii brzucha, oraz przy kichaniu czy kaszlu, czasem jakimś gwałtowniejszym ruchu, a czasem bez powodu. Mam również przed okresem, po lub zamiast okresu bardzo ciemną wydzielinę, jest praktycznie czarna i formuje się tak jakby w skrzepy :O

a wiec autorku radze ci ta: -zrob przed wizyta u lekarza badanie moczu, morfologie, prolaktyne, hormony tarczycy (tsh,ft4), moze testosteron, i progesteron kazdy hormon kosztuje ok 20 zł -idz z wynikami do lekarza i popros o usg przezbrzuch i dopochwowe oraaz o badanie. przyczyn twoich dolegliwosci moze byc wiele: -moga to byc zaburzenia hormonalne, torbiel, zapalenie przydatków, jakies polipy czy mięsniaki. Nie zwlekaj z tym droga autorko bo czas działa na twoja nie korzysc a lepiej miec pare groszy mniej a byc zdrowym. ja sama chodze prywatnie tylko do ginekologa bo w moim miescie panstwowo przyjmuja same konowały ktore potrafia tylko tabletki zapisac nawet osobom ktore staraja sie o dziecko.

Gość jak myślicie?
a jakie masz objawy, dziękuję za radę i faktycznie tak zrobię. Lepiej jest zrobić niektóre badania na własną rękę. Sama podejrzewałam u siebie endometriozę, ale tego oczywiście nie mogę być pewna.

Gość ładnie proszę ;)
Wiesz co ja miałam takie upławy czarne, nawet do dwóch tygodni przed @ i okazało sie, że po obniżeniu prolaktyny przeszło.... Dlatego zrób badania na hormony, albo zmień ginekologa-naprawde nie da sie trafić na jakiegoś dobrego państwowo?

Gość jak myślicie?
Właśnie chcę zmienić teraz ginekologa (to będzie już mój trzeci) dlatego zastanawiałam się czy nie zmienić go na prywatnego.

warto zrobic te badanie przed wizyta bo jak podczas badania i usg wszystko byloby ok to lekarz skieruje cie na te hormony, i potem bedziesz musiała isc jeszcze raz. a tak pojdziesz od razu przygotowana.

Gość qqqqqxcv
Ja proponuję poszukać od razu ginekologa-endokrynologa. Sama chodzę do takiego lekarza od niemal 10 lat, na moje problemy hormonalne żaden ginekolog wcześniej nie bardzo chciał/umiał mi pomóc. Przyjmuje mnie w państwowej przychodni na NFZ, ale oprócz tego prowadzi prywatną praktykę. Skąd jesteś? Może mogłabym Ci ją polecić?