Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnes06

Rozejscie sie szwow po nacieciu krocza

Polecane posty

Gość agnes06

Dwa tygodnie temu urodziłam córeczkę, ponieważ córka miała ponad 4kg byłam nacięta,rana ładnie się goiła aż do 10 dnia. W 10 dniu zauważyłam ze szwy popuściły,po kolejnych dwóch dniach ciecie rozeszło się do polowy to jest około 1,5 do 2 cm. Ponieważ mieszkam w Anglii udałam się do lekarza pierwszego kontaktu. Lekarka powiedziała ze rana powinna się sama zrosnąć, co prawda to może potrfac wieki. Dodala ze jest za późno na szycie, bo szwy nie spowodują zrośnięcia się skory Jeśli która z was wie jak w takich przypadkach postępuje się, to bardzo proszę o odpowiedz. Interesuje mnie czy faktycznie nie ma możliwości powtórnego szycia i czy jest jakaś szansa ze skora się sama zrośnie?

mi puściło kilka szwów, chyba 3 ostatnie i skóra ładnie sama się zrosła. przemywałam kilka razy dziennie rivanolem, do tego co 2 godziny myłam tantum rosa, rano i wieczorem myłam szarym mydłem. cale gojenie trwało ok 3 tygodni.

Gość wikiwiktoria
ja nie mialam ale kolezanka tak i jej zszyli ponownie. A pomoc moze neumecyna w sprayu mi lekarz przepisal na naciecie.