Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iyrs

rozbudzic instynkt macierzyński

Polecane posty

Gość iyrs

jak to się stało, że zapragnęliście dziecka? czy to było jakieś nagłe doznanie, czy przemyślane i długotrawłe ? Mam 27 lat i kompletnie nie mam instynktu macierzyńskiego, chęci posiadania dzieci - kompletnie nic. Aż mnie to przeraża. Dzieci mnie wręcz irytują i denerwują.

Moja ciaza byla niespodziewana i instynkt pojawil sie dopiero jakos pod koniec ciazy. Mnie tez strasznie irytuja dzieci - oczywiscie procz mojego.

u mnie chęć posiadania dziecka pojawiła się w wieku 22lat ale przyznam, że obce dzieci też mnie irytują, szczególnie w większej grupie :)

Gość a u mnie bylo tak to
a ja uwielbialam dzieci dopoki nie pojaiwla sie moja corka, wtedy nie bylo juz zabawy na kika godzin i do domku tak jak z cudzymi, tylko przebywanie z nia caly czas..momentami mozna miec dosc ;/

Gość karolinnnnka
rozbudzic chyba sie nie da.....ja nigdy nie mialam i nawet teraz bedac w 37tc nie mam :( nawet nie lubie dzieci....mysle ze to sie nie zmieni jak maly sie urodzi, bede go wychowywac i wogole na pewno kochac ale dzieci nie lubie i tyle taki charakter....dlatego juz po 1 dziecku wole sobie kupic jakies zwierzatko :P nie mowiac o instynkcie do karmienia piersia albo takie tam....dla mnie to dalej obrzydliwe, bede bo uwazam ze to wlasciwe ale tylko tyle ile jest mus a wiec 3 miesiace jakies....a póxniej ide do pracy bo to jakos mnie kreci a dzieci to nie dla mnie, celem moim nie sa w żadnym wypadku....kazdy jest inny jeden lubi drugi nie...

Gość karolinnnnka
aha nie jestem jakas małoletnia, mam meza skonczone studia, 25 lat...

Gość Kafeterianka252
Ja ogolnie obcych bachorów nie lubię i na widok dziecka w wózku nie szalejeę... Jestem w 16 tc i wszyscy myslą, że szaleje na punkcie maluchów... Ja kocham tylko swojego a do ciąży zachęciło mnie sam fakt posiadania brzuszka z niespodzianką, a nie pieluchy... rób bobaska, póżniej możesz miec problem (tfutfutfu) a instynkt do swojego dxiecka szybko przyjdzie...

a ja broniłam się przed dzieckiem rękoma i nogami przez 32 lata ;)... niecierpiałam bahorów...aż urodziłam swoje i wtedy zwrot o 180 stopni... jestem teraz taką "kwoką" że nikt mnie o to nie posądzał a już najmniej ja sama - wszystko się zmieniło i jestem szczęśliwsza niż kiedykolwiek w życiu. Zobaczycie same...

Urodziłam dziecko w wieku 31 lat. Wcześniej nie lubiłam dzieci, bo mnie denerwowały i, uważałam, że zabierają czas. Jak zaszłam w ciążę ( świadomy i przemyślany wybór, bardziej z racji wieku niż z wielkiej ochoty) byłam przerażona. Po urodzeniu dziecka wszystko robiłam przy nim automatycznie, bez większej radości. Po prostu trochę tak na zimno. Z czasem zaczęłam wsiąkać w klimat i z czasem zaczęło mnie to cieszyć. Teraz nie wyobrażam sobie swojego życia bez dziecka, choć czasami mam ochotę je spakować i wysłać na inny kontynent:) Poza tym jest moim ulubionym mężczyzną na ziemi:) Myślę, że u mnie nie zadziałał instynkt macierzyński. Po prostu nauczyłam i uczę się cały czas bycia matką.