Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on fire now

o taki problem mam

Polecane posty

Gość on fire now

Mam strasznego schiza, ze tak powiem. Ale wszystko po kolei: przez jakis rok brałam pigułki, które wyrównały mi cykl. Pozniej ginekolog zarzadzil przerwe. Miałam strasznie rozstrojony cykl po nich. Na poczatku nie miałam 3 miesiace, pozniej sie pojawił, pozniej znowu nie było, i w koncu pojawil sie na przelomie maja i czerwca , pozniej na przelomie czerwca i lipca. I od tamtej pory cisza. Ginekolog powiedziała, ze to dlatego iz jestem chuda, mam przytyc i moze wtedy cykl sie unormuje. Od jakichs kilku dni bolą mnie piersi, od czasu do czasu zakuje w pachwinie. Bardzo rzadko współzyje z chłopakiem, ale jak już to z prezerwatywa, a wytrysk zawsze poza, w gumke. Poza tym petting i seks oralny. Wg mnie nie było mozliwości zapłodnienia. Wiec ciaza raczej nie powinna wchodzic w gre. Ale te bolące piersi. (przed okresem tez mnie bola, ale zazwyczaj tuz przed) a teraz od kilku dni. Modle sie o okres... ale ani widu ani słychu. Co to moze byc?

Gość erame76768
po pierwsze, wiem ze to jest trudne ale musisz wyluzowac i przestac sie stresowac... to nic nie pomoze, zaczniesz sobie wmawiac objawy, i okres dalej nie bedzie nadchodzil... po pierwsze na Twoim miejscu zrobilabym test ciazowy pre test,jesli wyjdzie negatywny to sie uspokoisz i bedziesz juz wszytsko wiedziala. nie martw sie! glowa do gory- ja tez mam problem z nieregularnymi okresami , bardzo nieregularnymi i powiem Ci ze zawsze bolały mnie piersi gdzies an tydzien przed okresem. w tamtym miesiacu piersoi mnie bolaly a nie dotalam okresu. ale robilam test i nie ejstem w ciazy .lekarz tez mi to potwierdzil. mimo ze widzialam u siebie mnostwo objawow nie jestem w ciazy i polecam Ci zrobienie testu.

Gość Kafeterianka252
ALe ciąża to najpiekniejsze co się może koibiecie przytrafić:)

Gość kolyndara
;/ zależy w jakim wieku;/ i czy ktoś chce tej ciąży w ogóle.

Gość on fire now
Dokładnie. Teraz nie może być mowy o żadnym dziecku. Juz pisałam-seks od poczatku do konca z prezerwatywa, a wytrysk poza mna w gumkę! Wiec niby ciaże wykluczam, tylko ból piersi mnie tak niepokoi...

Gość on fire now
Nigdy nie mialam robionego usg jajnikow. Cos nie tak moze byc z nimi?

Ja nie lekarz, ale moim zdaniem przy tak nieregularnym cyklu USG jajników powinno być wykonane bezwzględnie. Napisałaś, że tabletki brałaś w celu wyregulowania cyklu, jaki był wcześniej?

Gość on fire now
Już piszę. Zawsze! miałam nieregularny cykl. Na poczatku bardzo, rozpietośc kilka miesiecy nawet. Pozniej sie troche ustabilizowal. Ale i tak miałam nieregularny, bywały miesiące że nie miałam go wcale. Zaczełam brac tabletki w glownej mierze, jako antykoncepcje (Diane 35), ale one tez wyrownaly mi cykl. A po nich stan pierwotny powrocil. Ginekolog stwierdzila, ze powodem zachwianego cyklu jest moja waga ( 55 kg przy 1,70) Kazała mi przytyc. Ale jakos mi nie idzie. Mam 23 lata.

Ja ważąc 43-45 kg przy wzroście 165 miałam regularne miesiączki co do dnia, więc to, co mówi Twoja lekarka, do mnie nie przemawia. Zmieniłabym lekarza. Jeśli zdarza Ci się mieć okres co kilka miesięcy nie lekceważ tego! Zmień lekarza, to po pierwsze, po drugie, nalegaj na dokładną diagnostykę. Może to być faktycznie wynik nieregularnego trybu życia, ale mogą to być istotne zaburzenia hormonalne, zespół policystycznych jajników albo inne paskudztwo, które utrudni albo uniemożliwi Ci w przyszłości zajście w ciążę. Nieprawidłowa gospodarka hormonalna może też być przyczyną występowania w późniejszym wieku torbieli, mięśniaków... Powodzenia!

Gość hjmgnvbhvtr
Ja mam 172 c m waże 51 kg i cykle regularne. U mnie ta ''chudość'' jest rodzinna mama moja tez taka była a po ciążach przytyła bardzo... Ja mam 22 latka