Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pielęgniareczka

Kupiłam dzisiaj szpilki...

Polecane posty

Gość pielęgniareczka

..takie 5 cm-strasznie mi się podobały..ale sama mam 178cm wzrostu..i nie wiem czy to nie będzie głupio wyglądać...:(

Gość zagubionaa125
ja tez mam 178 cm i szpilki takie 4-5 cm ubieram tylko na specjalne okazje gdzie musze je ubrac np na sylwestra na codzien glupio bym sie czula

Gość ooh layla
Będzie, bankowo - dla mnie te pośrednie wysokości obcasów (4-8cm) wyglądają śmiesznie i groteskowo, jak buty dla dziewczynki, która chce przebrać się za kobietę. Sama mam 1,74m i śmigam na 10cm szpilkach, więc nie rozumiem, w czym masz problem? ;)

Gość pielęgniareczka
naprawde?a nie czujesz się-taka,ponad wszystkimi?

Gość zagubionaa125
dla mnie najgorsze jest to ze jestem wyzsza od wiekszosci chlopakow

Gość hebe hebe
co to jest 10cm szpilki? :o Dla mnie od 12 dopiero zaczyna się szpilka z prawdziwego zdarzenia...

Gość pielęgniareczka
właśnie jutro mam wesele i przecież nie założę balerinek...na szukaniu butów spędziełam 3 dni i najniższy obcas jaki znalazłam to właśnie 5 cm..ale nie zbyt sie w nich dobrze czuje,dlaczego nie robią szpilek takich 3 cm?:((

Gość pielęgniareczka
mój narzeczony ma niby 195 cm więc i tak będę od niego niższa..czyli Wy-Wysoki dziewczyny-tez chodzicie w wysokich szpilkach?szacuneczek:)

a mnie się podobają wysokie dziewczyny w szpilkach:) Najważniejsze żebyś ty się czuła dobrze, jeśli lubisz szpilki to czemu nie. Ja jestem z tych niskopiennych:D ale i tak najczęściej chodzę na płaskim bo tak się dobrze czuję i nie mam przez to kompleksów

Gość hebe hebe
Myślę, że skoro jesteś wysoka i o ile szczupła to nawet w balerinkach będziesz wyglądać zajebiście. Mnie się po prostu takie buty na miniobcasiku nie podobają.

Gość ooh layla
Na wyższych nie jestem w stanie wytrzymać na co dzień ;) 10 (najlepiej z platformą) to norma pozwalająca śmigać po chodnikach. Nie mam kompleksów na punkcie wzrostu, jestem zadowolona ze swojej figury - wiesz, jak długie nogi wyglądają na obcasie? ;) - i dobrze czuję się na obcasach. Nie przeszkadza mi, że jestem wyższa od przeciętnej dziewczyny na ulicy. Szczerze powiedziawszy, do obcasów w pełni przekonało mnie dopiero... moje 192cm faceta :classic_cool:

Gość hebe hebe
Ja wręcz musiałabym nosić wysokie, bo jestem kurduplem - mam 160cm :( Ale rzecz jasna na codzień to niewygodne, a na wesele mało praktyczne, więc najczęściej i tak chodzę na płaskim.

Gość huyui
ooh layla, 10centymetrowki sa dla panius, ktore prawie nie chodza, jedynie z samochodu do pracy i ewentualnie po centrum handlowym. Nie wierze, ze mozna calutki dzien byc na nogach, robic wiele kilometrow pieszo i pod koniec dnia miec wypoczete nogi na takich obcasach:D

Gość pielęgniareczka
no fakt-zdecydowanie bardziej podobają mi się moje nogi w szpilkach niz w balerinkach..na wszelki wypadek zabiorę balerinki na przebranie..ale troche przekonałyście mnie do tych obcasów w sumie to moje pierwsze-a mam już 24 latka :D

Gość kolia23
Są takie, bo mam:)

Gość pielęgniareczka
mi szczególnie chodzi o wzrost czyli 178cm i o dodawanie sobie na własne życzenie jeszcze centymetrów za pomoca obcasów..czy to nie wygląda śmiesznie?

Gość pielęgniareczka
w sumie modelki tez są wysokie i jakos zasuwają na tych obcasach...

Gość ooh layla
Nie, buty na 10-centymetrowym, nie za cienkim obcasie (najlepiej z platformą), DOBRZE WYWAŻONE, DOBRE JAKOŚCIOWO, IDEALNIE DOPASOWANE (że noga nie lata) są też dla normalnych ludzi ;) Nie będę ściemniać, że są tak wygodne jak buty trekkingowe czy glany, ale mam średnio 3-4 dni w tygodniu, w których chodzę w takich od rana do wieczora - na uczelni, w pracy, do kina, na kolację, na randkę. Ale mam samochód, bez niego pewnie byłoby mi gorzej, i to bynajmniej nie chodzi o zahaczanie o rurki w autobusach. Aha - w trakcie jazdy oczywiście mam stopy obute w balerinki, żeby nie było.

Gość oh layla
Moja kobiecosc przejawia sie w tym, ze jestem wieksza w szpilkach od wiekszosci facetow. Niskie buty to dziecinne, juz jako 4 latka chodzilam w 8cm szpilkach (mialam wtedy nr buta 39). Obecnie mam nr 45 i zamawiam obuwie na miare, a nosze je dlatego, ze w tak wysokich obcasach kazda kobieca nozka wyglada zgrabnie. Waze 137kg, wiec same rozumiecie :)

Gość hebe hebe
zazdroszczę wam wzrostu. Ja cały czas muszę trzymać wagę bo jak trochę utyję to od razu to po mnie widać, a nogi mam krótkie jak kaczka :o

Gość ooh layla
Podszywie - :D:D:D

Gość pielęgniareczka
fakt te na koturnie są wygodniejsze i ja potrafię na takich koturnach przebiegać cały dzień a w balerinkach kręgosłup tak mnie boli że szok..

Gość pielęgniareczka
:D

Gość ooh layla
Ja osobiście nie lubię koturnów (wydają mi się zbyt ciężkie, za masywne w porównaniu do nogi/stopy - mam dość szczupłe łydki i mały rozmiar buta, jak na mój wzrost), chodziło mi o platformy: http://bi.gazeta.pl/im/2/6125/z6125972X.jpg No chyba że odnosiłaś się, Pielęgniareczko, do innego posta, który przegapiłam. A od całkowicie płaskich balerin (takich bez klockowego, 1-1,5cm obcasika) rzeczywiście może boleć kręgosłup - układa się niezbyt anatomicznie. Najzdrowsza wysokość obcasów to podobno 4-5cm i to kolejny argument przemawiający za tym, byś zaczęła nosić swoje nowe buty ;)

Gość pielęgniareczka
...takie też mi się podobają:) ciekawe co powie mój narzeczony-nigdy w szpilkach mnie nie widział:) postaram sie powoli do nich przekonać..:)

Gość ooh layla
Na pewno się mu spodoba, 99% facetów lubi buty na obcasie, utożsamiają je z kobiecością. A ile luby ma wzrostu? Btw, mój eks-facet był tylko trochę wyższy ode mnie (tak ze 178?) i namawiał mnie wręcz do wysokich obcasów. Twierdził, że absolutnie nie będzie mu przeszkadzało, jeśli będę w nich od niego wyższa ;)

Gość pielęgniareczka
mój ma 195cm a 178cm...

Gość pielęgniareczka
hehe..to z moim jest chyba cos nie tak ;)bo strasznie się zdziwił jak mu przez tel pow.że kupiłam sobie takie szpilki...

Gość ooh layla
Więc jest sporo wyższy od Ciebie... Dlaczego się zdziwił? Może do tej pory zbyt mocno się przed nimi broniłaś? ;)

Gość pielęgniareczka
no tak-mocno się broniłam..ale PRZYJĘŁY SIĘ :D muszę się teraz ja tylko do nich przekonać..:)