Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikorryzza

czy czy mogę decydowac o terminie porodu?

Polecane posty

Gość mikorryzza

tak sie wlasnie zastanawiam czy lekarz moze zapytac mnie o to czy chce miec juz cesarskie cięcie (38 tc i 5 dni) czy chce poczekac na rozpoczęcie akcji porodowej, tj. do wystapienia skurczow? na pewno bede miala cesarke, bo mam wade macicy, wiec tak sie zastanawiam czy lekarz moze mnie o to zapytac.... jak myslicie?

Gość mikorryzza
dzieki za odp. :) jutro mam wizyte i tak sie wlasnie zastanawialam co ewentualnie bym odpowiedziala....

mi sie lekarz zapytał czy chce miec umowiony termin czy poczekac do akcji porodowej , wybrałam opcje 1

Gość mikorryzza
a kiedy dokladnie urodziłaś czy dopiero bedziesz rodzic w tym "wybranym terminie"? jesli bede miala wybor to tez tak wybiore

Gość mikorryzza
nie wiem czy ta data pod twoim nickiem jest przyszłą czy minioną (sprzed roku):)

Gość mikorryzza
i to bedzie równo 38 tydzien?

Gość mikorryzza
ja mam termin na 30.08 i biorę już jutro torby ze sobą, moze akurat lekarz zarzadzi natychmiastowa cesarke lub na dzien nastepny; jak tam twoje wyniki? bo ja mam problem z ukladem moczowym, z powodu bakterii klebsiella pneumoniae (wyszlo w posiewie moczu) do tego ketony, ślad bialka:( wiec moze to zadecyduje o natychmiastowej cesarce...

Gość jeżeli ciąża przebiega prawidł
owo, pod koniec 37 tyg. dziciątko uważa się za donoszone i jeżeli brak przeciwskazań to lepiej jest umówić się na termin cesarki. czekając do końca zawsze ryzykujesz, że akcja porodowa się rozpocznie i może być za późno na cesarkę-często tak się zdarza. Kobiety mają zaklepaną cesarkę, a mimo woli rodzą naturalnie... powinnaś umówić konkretny termin, będziesz miała pewność, że jest dla ciebie miejsce na bloku operacyjnym