Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaR.Gin

ginekolog.odpowiem na pytania

Polecane posty

ale tu chodzi o to,ze staramy sie o dzidziusia i pytam czy jest duża szansa na zajście:)

Gość euuunikaa
Pani ANiu błagam o odpowiedz! we wtorek powinnam dostac okres ale nie dostalam! zrobilam test NEGATYWNY! 2 dni temu dostalam male krwawienia raz bylo czerwone raz brazowe!! dzisiaj byly zulte!! wiem ze nie jestem w ciazy bo sie zabezpieczalismy! we wtorek ide do ginekologa ale staraasznie sie martwie! czy to nadzerka? albo jakas choroba? moze stan zapalny? a moze ciaza?? blagam o odpowiedz bo zwarjuje do poniedzialku! w pon ide na badanie beta hcg i ilu tygodniowa ciaze takie badanie wykrywa? i po ilu dniach sa wyniki? BŁAGAM O ODP!

Gość kasiuuuniaaaa
biore tabletki antykoncepcyjne NOVYNETTE. Juz 3 opakowanie mam za soba. Zastanawia mnie co znaczy ta długa kreska, a potem kropeczki, sa one pod niami tygodnia.. byłam u ginekologa tylko po recepte, kupilam novynette i odstalam inne.. tzn inne opakowanie i pod tabletkami sa wypisane dni tygodnia a w tamtych mialam liczby. Nic nie szkodzi ze sa inne? skład jest ten sam? zdarza se ze wezme tabletki godzine poźniej, mialam tak tylko raz pozostałe kilka razy roznilo sie o kilka minut, tzn ze jestem dlaej zabezpieczona tak jak powinnam, czy juz nie?

Ja mam pytanie z kwestii bardziej technicznej w zawodzie ginekologa. Moje pytanie jest skierowane odnośnie nieletnich pacjentek w prywatnych gabinetach ginekologicznych. Podobno od 16 roku życia dziewczyny mogą swobodnie udać się do lekarza bez opiekuna. Teraz nasuwa się pytanie a co w przypadku ciąży? Podobno do 15 roku życia dziecka, gdy lekarz wykryje ciążę, jest zmuszony poinformować o tym odpowiednie organy władzy. A co w przypadku dziewczyn, które mogą same się udać już do ginekologa(czyli mają ukończone 16 lat) na badanie i lekarz wykryje ciąże. Jakie wtedy lekarz jest zobowiązany postawić kroki? Czy obowiązuje go całkowita tajemnica lekarska pomimo to, że dziewczyna jest jeszcze niepełnoletnia ? Dziękuję z góry za odpowiedź :)

Gość tak tak wierzcie w bzdury
z tej pani to jest taki lekarz jak z koziej dupy trąba.

Gość Jesabel19
Od 4 mies. biorę tabletki Diane 35, i Verospiron (25mg) ponieważ jestem nadmiernie owłosiona:( wyniki badań hormonalnych wykazały jedynie powyższony testosteron. Jak narazie nie widze jakichś specjalnych efektów poza tym, że włosy na ciele sie rozjaśniły i wolniej odrastają. Tabletki Diane35 nie mają złego wpływu na mnie tzn. nie mam zupełnie żadnych skutków ubocznych, pomogły mi również z uciążliwymi bardzo bolesnymi miesiączkami. Ale boję sie, ze po ich odstawieniu mój problem z nadmiernym owłosieniem sie zwiększy:( prosze mi doradzić, czy zmienić te tabletki na coś słabszego skoro mam takie obawy? W krótce ide do swojej pani gin. ale jeszcze nie wiem jaką podjąć decyzję.