Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnkaaaaa

ciemna część zęba, co moze oznaczać

Polecane posty

Gość nnkaaaaa

Mam problem związany z górną jedynką. Od jakiegoś roku ząb ciemnieje, mimo to nie boli. Podejrzewam również, że z tyłu tworzy się próchnica. Dbam o zęby, dlatego nie rozumiem czemu przytrafiło się to akurat mi. Obawiam się pójścia do stomatologa i tego co mogę usłyszeć. Boję się tego, że ząb może być martwy, chociaż tylko prawy bok jest ciemniejszy (ciemnoszary). Dodam, ze jestem młodą osobą (18l.)

Gość chalwa waniliowa
twoje podejrzenia moga byc trafne. skoro to dla ciebie wazne to dlaczego czekasz z wizyta? zwykle zab ciemnieje kiedy dzieje sie z nim cos niedobrego Istnieje mozliwosc wybielenia martwych zebow.niewiem jak wyglada to w praktyce i czy faktycznie roznicy nie widac

Gość nnkaaaaa
Od jakiegoś czasu powtarzam sobie- jutro to załatwię i jak to zwykle bywa, zawsze mam coś innego, 'ważniejszego' do załatwienia. Zdaję sobie sprawę z tego, że to pogorszy sprawę. Wie ktoś może co powoduje to, że ząb ciemnieje i staje się martwy?

nie jest tak łatwo wybielic martwego zęba. mnie zaczął ciemniec po leczeniu kanałowym i żadne wybielanie od wewnątrz nie dało rady. skończyło sie na licówce.