Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

czy to depresja?pomocy

Polecane posty

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

wiem wiem ten temat pewnie poruszany był nie raz.....mam 22 lata. ciagle jestem smutna, mam nagle spadki nastrojów-od euforii do mysli samobojczych, ktore miewam codziennie. uwazam siebie za totalne zero, czuje sie brzydka, olewana przez rodzine,znajomych,facetów. czuje sie wyobcowana, mam wszelakie blokady, czesto placze. to trwa od gimnazujum....mozliwe by to była depresja jakas dlugofalowa ?pomozcie,nie moge wytrzymac sama ze sobą. martwie sie wszystkim dookola nawet swiatem, placze gdy oglądam wiadomosci w tv. prosze....to krzyk rozpaczy

Gość kot13
czemu nie pójdziesz do lekarza? chataktrerystyczną cechą depresji jest niechęć do działania , wstania z łóżka, zadbania o siebie(mycie się, porządne ubieranie). W nocy budzi Cię lęk nieokreślony i zasypiasz dopiero nad ranem. Gdy budzisz się rano załujesz, że wciąż żyjesz. Do tego dochodzi często fizyczny ból rąk, nóg,w skrajnych przypadkach uczucie rozpadania się ciała. Cały czas towarzyszy Ci poczucie obniżonej jakości życia jest to tzw anhedonia. Postrzegasz świat jako ponure miejsce w którym jesteś zupełnie osamotniona i nie widzisz wyjścia. Jest to oczywiście błędne odczucie spowodowane brakiem odpowiednich składników potrzebnych mózgowi. Można je dostarczyć lekami , terapią lub siłą umysłu wybrnąć z tego( trzecia opcja- dla wyjątkowo silnych). nieleczona depresja może się skonczyć śmiercią. czy masz depresję?nie wiem. lepiej się dowiedz- chyba że uwielbiasz cierpiec.

Gość moze depresja, a moze
jakies hormonalne problemy? a moze jakas taka niemoc tworcza, frustracja, ktora obezwladnia cie.