Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to obliczyc?:(

alimenty, jaka realna kwota

Polecane posty

hej, pytam o nie wiem jak sie zabrac do wniosku o podniesienie alimentow, mieszkam w irlandii, byly maz placi 350 pln na nasze dziecko, alimenty zostaly mu zasadzone cztery lata temu(przez te cztery lata nigdy nie wystapilam o ich podniesienie) dziecko chodzi do szkoly, uczestniczy na lekcje plywania, a od wrzesnia na prywatne lekcje jezyka hiszpanskiego, meza dochody to okolo 4 tys zloty,nie ma innych dzieci, wiem ze 350 pln to mieszne alimenty zwlaszcza ze koszty utrzymania dziecka w irlandii sa nieporownywalnie wieksze niz w polsce, dodam ze 350 pln placi regularnie ale tez nigdy nie ponosi dodatkowych kosztow utrzymania dziecka, nie kupuje ubran, ksiazek, nie placi za wakacje, nawet za bilety dziecka do polski zeby moglo zobaczyc tate place ja! o jaka kwote powinnam wystapic, nie chce przesadzic z wysokoscia, ale tez nie che dostac 450 pln, co powinnam zalaczyc w pozwie o podniesienie alimentow? dzieki za pomoc

Gość Ona_ehh
Myślę ze dostaniesz więcej niz 450 zl. Bo dochody ma spore!

Gość Ona_ehh
wiec sie nie martw ;)

no tak ale czy powinnam w sadzie przedstawic jakies rachunki odnosnie utrzymania dziecka? przeciez sedzia niekoniecznie musi wiedziec ile osztuje chleb w irlandii:)

Gość sssssssssssssssssssssssssssss
napisz wniosek na 1500 zł. majwyzej sad przyzna mniej.no i wyszczegolnij to ze to Ty placisz za wizyty dziecka w Polsce aby zobaczylo ojca a to spory koszt

Gość Fafnoście
kochana w irlandii to masz spore zasilki wiec nie pierdol ..................................

wyobraz sobie ze nie wszyscy polacy sa na zasilkach w irlandii, ja pracuje i nie chce jalmuzny od panstwa, wiec zachowaj swje komentarze dla siebie

Gość Fafnoście
to nie mialcz ze ci malo

sluchaj idz sobie na inne forum, skoro nie potrafisz udzielic odpowiedzi, a za zbedne komentarze dziekuje

Gość sssssssssssssssssssssssssssss
oblicz ile srednio wydajesz na corke i takiej kwoty zazadaj od ojca. a do tego wyzej: alimenty sa na dziecko ktorego utrzymanie z wiekiem kosztuje coraz wiecej wiec jak nie wiesz nic na temat to sie nie oddzywaj

do sssssss, probowalam to wyliczyc ale wychodzi mi jakas kosmiczna kwota w zlotowkach bo przeciez tu jest wszystko cztery razy drozsze niz w polsce,

aha i mam syna, nie corke:)