Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość e-m@ma

Hej, muszę zabrać za trzy tygodnie córę na bankiet firmowy do teatru i...

Polecane posty

Gość twoja corka ma 40 lat chyba

Gość a moim zdaniem caly ten stroj
Przepraszam, że wejdę wam w słowo, ale nie koniecznie z dobrych i drogich dzielnic. W Skandynawii czy północnych Niemczech jest to dość powszechny standard. Takich dziewczynek jest tu mnóstwo, nie ważne czy w markecie, czy restauracji, czy na ulicy. Dla mnie jest to bardzo zwyczajne ubranko, ale w Polsce może ujść za eleganckie, a nawet jak tu was obserwuję - budzić zdziwienie. mieszakm w PL i to nie w drogiej bogatej dzielnicy tylko w normalnym miescie i tak wlasnei dziewczynki chodza ubrane do przedszkola :D moze ebz tych bransoletek ale getry tunika szalik to jets codzienny ubior tak ajk napisalas to standard, nie wiem co to ma wspolnego z elegancja :((( pytanie ajk idzie ubrana mama tej dziewczynki na ten "bankiet" jak podobnie to zal wspoltowarzyszy, chyba ze to zwykle spotkanie firmowe w teatralnej kanjpie to co innego :) ale wtedy uzywajmy adekwatnych okreslen do syt a nie bankiet :D

Gość ja mieszkam w miescie mam dzie
dziecko w przedszkolu i dziewczynki chodza w rózach a chłopcy bezach wszyscy maja dresy :O a na francje elegancje to tiule i falbany oraz krawatki i garniturki ew kamizelki :O

Gość jupikajej
bez przesady z rozem i falbanami. tak jak pisalam wczesniej, jest mnostwo niebanalnych, ladnych sukienek w stonowanych kolorach, ktore pasuja na takie okazje. ja uwazam, ze dziecko trzeba zwyczajnie nauczyc, ze pewne miejsca i okazje potrzebuja odpowiedniej oprawy i stosownego ubioru. i wcale nie mam tu na mysli niesmiertelnej bialej bluzki i granatowej spodniczki, ale cos, czego nie zaklada sie na codzien, idac na zakupy do spozywczaka. pozniej widac takie kwiatki - wchodze do teatru a tam polowa babek w letnich sukienkach plazowych koloru wsciekla zielen lub roz i japonki do tego...

Gość tez chetnie poczytam
Ej no to wy chyba nie byliscie na ani jednym bankiecie w zyciu..a juz na pewno zadnej fajnej firmy! Ludzie sie dzis przescigaja z wymyslnymi kreacjami!! W strojach koktajlowych chodza tylko sztywne dziewuchy, suknie sa na bale, a na bankiety gdzie ludzie chca sie pokazac zaklada sie wynalazki Sisleya i pochodne..byle nie byc nudnym i staromodnym i nie warzne czy to teatr czy foyer hotelu. Bedzie bardzo dobrze z ta mala tylko sie upewnij czy mozesz sobie ja zgarnac..no chyba ze nie musisz bo jestes dajmy na to z kadry zarzadczej

* wazne kajam sie za byka

Bawelna i kroj beda dla niej wygodne a stonowane ciemne kolory dodadza szyku Jak dla mnie bardzo dobrze Moze i dzieci do przedszkoli chodza w tunikach i leggingsach ale na pewno nie w eleganckich barwach..zaloze sie ze wszystkie wymalowane w HeLL Kitty :o i Hanne Montane

bardzo, bardzo podoba mi się ten strój, ale przemyślałabym tę bransoletkę z perełek :) a co do strojów przedszkolaków, to moja córka ostatnio w h&m wybrała sobie- czarne gładkie legginsy, czarne trampki i koszulkę z jimem morrisonem ( z działu chłopięcego) :classic_cool: dziewczyna z kasy powiedziała, że pierwszy raz widzi tak oryginalną dziewczynkę :D tak więc naprawdę dużo zależy od dziecka i rodziców- bo ja na widok różu mam odruch wymiotny :P

Gość oryginalnie ale dla 12stolatki

Gość i jak wyglada to dziecko
i jak wyglada to dziecko w tej skorze?jak stara!za cholere nie podobaja mi sie rzeczy imitujace ciuchy doroslych...i zeby nie bylo nie jestem fanka rozy,tiulow,hello kitty,hanny montany itp.mozna ubrac dzieckow fajne,stonowane kolory,ale stosownie do wieku.w tym stroju,ktory przedstawila autorka mozna pojsc na zakupy,a nie na bankiet.nie uwazam tez,ze jest to odpowiedni stroj na wyjscie do teatru.wszystko stosownie do wieku i sytuacji....

to nie jest wyjście do teatru, tylko bankiet w nim :) wydaje mi się,że każdy ubiera swoje dziecko, jak jemu pasuje, więc jeżeli autorka chce w ten sposób ubrać córkę, to chyba ma do tego prawo ;)

Gość a moim zdaniem caly ten stroj
czytajac niektore wypowiedzi przypomniala mi sie zabawna historia ze studiow :d egzamin 7 lipca, temp ok 35st, 12 w poludnie :) egzamin ustny :) przychodzi chlopak na egzamin ubrany w biała koszule i czarne spodnie - krótkie do kolana :> pod szyją krawat :) w ręku marynarka sportowa w kolorze szarym :D oryginalnie nie powiem, wszyscy sie za nim obracali na korytarzu :))) padło że wchodziliśmy 3kami do gabinetu i jak raz chlopak wchodzi ze mna :) dla scislosci bylam w kostiumie :) prof po zobaczeniu eleganta zwraca sie do niego: a Pan to na egzamin czy do cyrku?? chlopak- na egzamin oczywiscie, prof-w takim stroju? chlopak-Panie prof przeciez jest taki upal, dziewczyny moga w krótszych sukienkach przyjsć to i ja sobie pozwoliłem, przeciez to odświetny strój :) prof-owszem może i barwy stosowne ale pan wybaczy ja rowniez odczuwam upal a mimo to siedze tu w dlugich spodniach i marynarce, cenie sobie oryginalnosc studentow ale moze minal sie Pan z powolaniem? moze jakis artystyczny kierunek bylby odpowiedni w Pana przypadku? chlopak-yyy prof-powinienem Pana nie dopuscic do egzaminu, ale skoro sie Pan upiera to mozemy startowac przy czym ocene bedzie pan mial o jeden stopien obnizona, no wiec woli sie Pan przebrac czy odpowiadac? chlopak-to ja przyjde w innym terminie :) to tak a propos tego ze wystarczy zmienic barwy tuniki i legginsow do teatru :) moim zdaniem sa pewne zasady ktorych lamac nie wolno, elegancki stroj to nie tylko kolor, i zwykle dlatego jest elegancki ze nei ejst nudny, a jesli nawet jest nudny to co z tego? te 3 godziny to tak wiele?

Gość wyprawka po raz setny
Nie chodzicie na bankiety czy co? :) To nie egzamin, ani komunia, ani bal, ani wesele. Teoretycznie obowiazuja stroje koktajlowe, a ze sa nudne jak diabel, to ludzie kombinuja i np z niektorych branz potrafia sie naprawde swietnie i ciekawie ubierac takze te stroje w niczym koktajlowych nie przypominaja. Liczy sie szyk :P PS Bylam hostessa. Opatrzylam juz ja sie oj tak.... :)

hostesso- i jak przychodzily ubrane 4ro latki?

Bankiet to nie sztuka teatralna. Bankiety moga odbywac sie w teatralnych foyer (tak jak i hotelowych). Mylicie pojecia i okolicznosci :)

Nie bylo dzieci. Moze ze 2 razy widzialam jakies ale nie wiem w jakim wieku bo sie nie znam (dopiero bede mama) ale nie byly wystrojone jak na bal ani formalnie, bo to nie jest bal ani jakas szalenie formalna sytuacja. Pelna dowolnosc. Mysle ze bedzie w sam raz

no wlasnie- nie bylo dzieci - moze wklejcie jakies propozycje zamiast sucho pisac

Gość ja chodzę często na tzw bankie
ty, ale... no właśnie ubiór dopasowuje to tego co to za bankiet, z jakiej okazji i gdzie, ostatnio byłam na bankiecie z okazji 10 lecia firmy x na polu golfowym, wiadomo że nie odwaliłam się w wystawną suknię :/ ale.. bankiet w teatrze... no cóż zawsze kiedy na taki byłam zaproszona była to albo uroczysta gala typu wręczenie nagród, odznaczeń itp lub bankiet połączony z wystawieniem sztuki/ewent kabaretu, może dlatego tutaj takie skojażenia :) skoro w teatrze to chyba logiczne, że poza bankietem będzie coś jeszcze, bo samą tzw wyżerkę to w knajpie się robi, a nie w teatrze :D mimo wszystko jeśli o mnie chodzi to w legginsach bym nie wystąpiła :D dziecko być może, ale znów skąd dziecko na bankiecie? nigdy nie widziałam :/

Gość Ty chyba ze wsi jestes
te z Allegro to poracha jakas........ Totalnie nie ciekawie :o

Gość a niech idzie nago zrobi furro

Gość powod do dumy

Gość troche stylu troche klasy
autorko, po co pytasz na forum, na którym pewnie 9 na 10 osób nie wie co to jest bankiet w teatralnym foyer;) bardzo fajny zestaw wybrałaś, ja bym tylko zdecydowanie skasowała te getry na kostki - same w sobie są ok, ale nie na takie wyjście. plus może być za gorąco, poza tym do baletek/balerin podobaja mi się tak średnio. zamiast tej tuniki natomiast, osobiscie postawiłam na to: http://www.monsoon.co.uk/Day-Dresses/Ruth-Cord-Smock-Dress/invt/75832512&bklist=icat,6,shop,children,girl,girldayandpartydresses,longsleevedresses śliczny dziewczecy kolor, porzadny monsoonowski materiał, a zarazem eleganckie i nie przeslodzone - u Ciebie troche ZBYT dużo tych szarości. do tego te legginsy, które wybrałaś, ewentualnie czarne, bo taka sukienke można spokojnie uznać za tunikę, przypuszczalnie sięga akurat za pupe albo do połowy ud dziecka. do tego ZAMIAST bransoletki, która jednak kojarzy sie troche ze 'stara malutka' :p (u dziewczynki 8-letniej by przeszła, u 4-latki juz mniej), polecam coś we włosy w podobnym do tuniki kolorze, frotke, wieksza spinke, albo i mały sztuczny kwiatuszek. ewentualnie cos w tym stylu, sliczne i nie przesadzone: http://www.monsoon.co.uk/Hair-Accessories/Midi-Satin-Bow-Pink-Hairband/invt/79856412&bklist=icat,5,shop,children,kidsaccsandbags,girlhairband lub to: http://www.monsoon.co.uk/Hair-Accessories/Sequin-Butterfly-Pink-Hairband/invt/79856612&bklist=icat,5,shop,children,kidsaccsandbags,girlhairband zwroc tez uwage, ze wowczas te baleriny, ktore wybralas, rowniez beda swietnie pasowac (kamyczki), możesz tez te opaske na wlosy calkowicie skomponować kolorostycznie z balerinami. a jesli koniecznie ta tunika, ktora wybralas, to w kolorze liliowym (maja w KappAhl tez taka wersje), do tego ZAMIAST bransoletki ta delikatna opaska na wlosy w podobnym kolorze:) a jesli nie opaska, bo chcesz zachowac fryzure a la Dunka, to kolorystycznie dobrane spinki - motylki. zeby bylo i z klasa, i elegancko, i dziewczeco:)

Gość powod do dumy
troche stylu troche klasy Twoje zestawienie jest swietne tunika i dodatki supcio!!!

dzieki;) to tak naprędce wymyslone, przydałoby się poszperać jeszcze w paru innych markach, ale czasu nie mam;) ale mysle, ze tak bedzie ok.

a jak masz kase i chcesz przyszaleć, to...;) http://us.burberry.com/product/index.jsp?productId=4072450&cp=2119968.3896745.2555704&parentPage=family oczywiscie to na dlugi rekaw, no i nie wiem ile przesylka- czy by doszlo na czas lub: http://us.burberry.com/product/index.jsp?productId=4072455&cp=2119968.3896745.2555704&parentPage=family a najbardziej wpadlo mi w oko to: http://us.burberry.com/product/index.jsp?productId=4072452&cp=2119968.3896745.2555704&parentPage=family do tego legginsy, Twoje baleriny albo juz jakies zwykle ciemne, proste jakość i klasa:)

Gość pierwsza wersja najlepsiejsza
do troche stylu troche klasy