Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kat Von D:*

Dół egzystencjalny :(!

Polecane posty

Dzień dobry dziewczyny ! ...Podobno każdy ma jakiś talent ... ale ja jakoś tego nie czuję ... nic nie umiem takiego co zajmowało by mi czas,co byłoby moim hobby, pasją ... czuję się jak beztalencie ... mam 27 lat, męża, dzidzie w drodze, ale czasem mam taki dół egzystencjalny :( ... nie chce przez całe życie tylko pracować, zajmować się dzieckiem i domem ... lubię to ...ale mam wrażenie,że marnuje swoje życie ...życie ma się tylko jedno,a ja je marnuje ... Czy każda z Was ma jakąś pasję, coś co Was wciąga, albo zarobkowo albo np artystycznie ...? Jak widzę tych siatkarzy, pływaków, malarzy itd .... to im zazdroszczę ....bo pomińmy to,że niektórzy mieli bogatych rodziców i łatwiejszy start, kontakty,znajomości ...ale oni przynajmniej są w to dobrzy, rozwijają swoje umiejętności, talenty ...coś robią, z czegoś się cieszą, osiągają sukcesy .... a ja nic !:( Czasami jak złapię takiego doła to masakra ...nic mi się wtedy nie chce ... Nawet jeśli szukam swojego talentu to mam słomiany zapał : chciałam robić kolczyki,biżuterię - kupiłam trochę materiałów, zrobiłam 1 parę i mi się odechciało ... chciałam malować nie wiem może farbami - na kupnie książki się skończyło ... chciałam grać w tenisa - byłam 2 razy pograć, potem zaszłam w ciąże i w tym roku nic ... być może to by było to ...ale muszę poczekać z tym za rok, bo niedługo rodzę, więc sobie w tym sezonie nie pogram .... Ale mi się wydaje,że jeśli ktoś ma talent, to jest jak błysk, wiesz,że go masz i ćwiczysz go ... wkładasz w to wiele wysiłku i pracy, ale wiesz co to jest ! ....a ja dotąd nie wiem ... czy tylko ja jestem taka upośledzona ?:( Dni mijają mi tak samo ... no wiadomo czasem się gdzieś pojedzie ... ale one są podobne do siebie .... wiem,że dziecko będzie moim światełkiem i wypełni mi mnóstwo czasu ... ale jak kiedyś ono będzie np utalentowane muzycznie i spyta : "A ty mamo co umiesz?"....to ja mu powiem,że nie zdążyłam do kolejki z talentami i nie umiem kompletnie nic...:(

a ty jaki masz talent ? ... ale masz szczęście .... :)

Nie wiem, kiedy napisałaś tą wiadomość, bo nie umiem tu tego jeszcze sprawdzić (założyłam to konto tylko by Ci odpisać) i nie wiem, czy twoje pytanie czy tylko ty tak masz jest aktualne, ale... nie jesteś sama. Też mam taki problem. Co prawda ja mam dopiero 14 lat, ale boję się tego, że jestem takim beztalenciem. Nie ma żadnej rzeczy na świecie w której byłabym dobra ponad normę. We wszystkim jestem średnia. Nie mam hobby, nie należę do żadnego kółka, a w dodatku nie jestem też ładna i nie mam za ciekawego charakteru. Ty i tak masz lepiej, bo wszystko masz już ułożone, a ja? nie wiem co będę robić w przyszłości. Boję się, że niczego nie osiągnę, podczas gdy mój starszy brat studiuje arabistykę, a młodszy w wieku 4 lat umiał praktycznie pisać. W dodatku moi rodzice wywierają na mnie straszną presję. Chcą żebym była lekarzem, a ja sama nie wiem co o tym myśleć.