Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syn belfra

ide w ślady ojce, chce zostac nauczycielem

Polecane posty

Gość syn belfra

Mój ojciec poszedł na emeryture w wieku 53 lat. Emerytura wynosi 1900 zł. Żeby móc pracowac zawiesił część emerytury i pobiera 1400zł. Pracuje w dwóch placówkach po pół etatu a w soboty i wieczorami w fundacji dla chorych dzieci. Jego miesięczny przychód to prawie 5000 zł. Odkąd zaczęły sie wakacje widziałem go kilka razy - przybywał do domu przeprac ciuchy i wyjeźdżał na kolejne turnusy kolonii (za 2 tyg kolonii 1500 zł a turnusów 4) Oczywiście przez wakacje spływa mu emerytura i pensje z dwóch szkół. Uważam że nauczyciele w dużym mieście maja dobrze (oczywiście zdaje sobie sprawę że na jakiejs wsi nauczyciele biedują). Gdy ojciec pierwszy raz mi zaproponował żebym podjął studia na APS to go wysmiałem ale jak sobie wszystko przeliczyłem to chyba warto. W dodatku stary ma znajomości w srodowisku i mnie wepchnie pod skrzydła znajomych tak jak wszyscy w ich towarzystwie. Jak myślicie warto użerać sie z dzieciakami za takie profity?

ogólnie, nauczyciel dobry zawód. ze 25 godz w tygodniu, wolne weekendy, wakacje, darmowe wycieczki...i wiele innych dziwi mnie tylko ze zawsze chca podwyzek(?) za co sie pytam? za tyle wolnego w roku? i jesli z ta kasa co piszesz to prawda to przezyłabym to uzerowanie sie z dzieciakami;) zreszta zawsze mozna dorobic na korkach:) same plusy..:)

Gość smerfetkowa nimfa
Mój wujek ma podobnie. W życiu mi nikt nie wmówi, że nauczyciele maja źłe. Gościu jak oglada reportaże w TV o biednych emerytach to sie smieje że jak Ci ludzie kombinują że tak kiepsko kończą. teraz ma 58 lat a na emeryturze od 5 i dorabia tez w dwóch szkołach plus jakies kolonie. No ale jak sam napisałeś - duże miasto i układy. Ja na Twoim miejscu bym sie nawet nie zastanawiała zwłaszcza, że ojciec ci pomoże na poczatku sie ustawić

Gość syn belfra
ja nie wierzyłem na poczatku. Nie dość, że do niedawna można bylo przechodzic bardzo wczesnie na emerytury to jeszcze po zawieszeniu części emerytury mozna dorabiac ile sie chce. Mój ojciec pracując w fundacjach bierze umowy na innych bo jest na granicy przekroczenia drygiego progu finansowego. bierze na mnie bo mówi, że bede miał CV od 18 roku zapełnione w pracy z dzieciakami. No i wakacje... Emeryturka, pensje i jeszcze na koloniach sie byczy 2 miechy :O

Gość syn belfra
A że chcą podwyżki hmmm no tak szczerze to pokaz mi kogos kto by nie chciał

życ nie umierać;) tylko dzieci coraz mniej. ale dla ciebie robota jeszcze bedzie;) a z ciekawości to czego nauczycielem bedziesz?

Gość syn belfra
ojciec mnie chce wysłac na akademie pedagogiki specjalnej. Ma w tym kierunku znajomych ponadto podobno w pracy z chorymi dziećmi najwiecej sie zarabia adzieci sie teraz rodzą coraz bardziej dysfunkcyjne. poza tym jest od groma fundacji które sie zajmuja takimi dziecmi i jak sie zna ludzi to jest pełno roboty. Znam fundacje w której za godzine pracy z takimi dziecmi zarabia sie 40 zł brutto i wszystko opodatkowane do emerytury - dlatego stary ma tak wysoka a nie jak wiekszość 1100 zł

Gość syn belfra
piekne jest to, że opiekunowie malo się zajmuja dziecmi bo zwalaja całą robotę na wolontariuszy, którzy przychodza pomagać :D Opiekunowie i nauczyciele skacza koło dzieciaków w godzinach odbioru dzieci przez rodziców :P

Gość komisja nadzoru nauczycielskie
go. zostałeś zidentyfikowany poprzez numer IP. Kontrola będzie przeprowadzona u twojego Taty w przeciągu 2 tygodniu od ukazania się tej wiadomości.