Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzony_kupujacy

Kupno na allegro...

Polecane posty

Gość wkurzony_kupujacy

Kupilem 10.08 telefon na allegro ... gosc zadzwonil nawet tego samego dnia powiedziec ze wyslal email mi z numerem konta itp... wyslalem pieniadze odrazu i mu napisalem ... i od tamtej pory ani telefonu ani kontaktu ... co mam z tym zrobic ? a jeszcze teraz ma status na allegro konto zawieszone ... mozna to zglosic na policje czy cos ? przeesylke niby on fundowal to moze wyslal jakas najtansza i dlatego tak dlugo idzie ... przelalem pieniadze 11.08 w srode przez bank. POMOCY

Gość juz was nie lubieeł
zglos allegro i na policje...

Zanim koto zostało zawieszone pojawiły się negatywne komentarze? Bo może to allegro na podstawie tego, że sporo osób zaczęło pisać na tego sprzedającego skargi zawiesiło konto ( a nie on sam).

Gość taka sobie mała mi
i dlatego ja nigdy nie wpłacam pieniędzy na konto, tylko szukam za pobraniem, kurier, lub poczta

Gość wkurzony_kupujacy
o to chodzi ze on nie ma ani jednego komenta to nowe konto bylo. czy moze poczekac jeszczE?

Ja zrobiłabym tak: 1) Napisała do allegro, przedstawiła sytuację, poczekała co odpowiedzą. 2) Jeśli do końca miesiąca nie udałoby mi się skontaktować ze sprzedającym telefonicznie, przesyłka nie dotarłaby zgłosiłabym sprawę na policję. Musisz zabrać ze sobą: dane sprzedającego, kopie przelewu, wydruk korespondencji ze sprzedającym jeśli takowa była itp.

Gość juz was nie lubieeł
kurde sorry ze to pisze, ale frajer jestes jak kupuijesz cos co tanie nie jest od osoby ktora nie ma ani jednego komenta :O bo nie sadze by tel kosztowal 20 zł :O

Gość wkurzony_kupujacy
jakos kiedys ode mnie gosc kupil htc a mialem tylko 1 komenta. i jakos mu wyslalem odrazu i bez zadnych problemow. widocznie mi sie trafil jakis zjeb ;// juz tyle telefonow kupowalem na allegro

Gość stara allegrowczka
od nowej osoby bierze sie towar wyłącznie za pobraniem i sprawdza przy listonoszu, moja rada na przyszłość