Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planujaca ciaze

Imie dla dziewczynki Wanda - co o nim sądzicie

Polecane posty

Gość gość
Wiktoria śliczne - słodkie i konkretne jednocześnie:D Bez urazy ale Wanda kojarzy mi się tylko ze starą babcią. Nie nazwałabym tak dziecka, ale kazdy ma inny gust:D

Gość gość
Opiekowałam się rok temu mała Wandzia, jak pierwszy raz usłyszałam jak ma na imię to myślałam, że się przeslyszalam, ale z dnia na dzień zaczęło mi się to imię podobać I bardzo pasowało do tej małej dziewczynki :)

Gość gość
Ja tak właśnie mam na imię już od 60 lat i dobrze mi z nim :) jestem/byłam nazywana: Wanda, Wandzia, Wandula, Wandziula oraz Dziołek

Gość gość
Laura ma głupie zdrobnienie (Laurka) Wiktoria mi sie podoba - ładne stare imie i co z tego że oklepane? To znaczy że wielu ludziom sie podoba. Wanda to mi sie z wandalem kojarzy, ale lepsze niż jakaś Wiwiana, Dżesika itp.

Gość gość
Piękne imię, tak jak Jadwiga mi się podoba, ale skrót Jaga już nie bardzo...Jak będę miała trzecią córkę to nazwę Wanda. Mam już Alę i Olę.

Gość gość
Wanda to piękne imię. Całe życie byłam przekonana, że jeśli będę miała córkę to właśnie tak dam jej na imię. I co? Jestem teraz na końcówce ciąży, będzie dziewczynka, i nie nazwę córeczki Wandzią :( A to dlatego, że babcia męża ma na imię Wanda i cóż, dzielimy nazwisko. Trochę głupio tak przy żyjącej prababci stworzyć małą kopię z tymi samymi danymi. I tym sposobem czekamy na małą Izabelę. Wanda będzie miała na drugie :)

Gość gość
Moje teściowa to Wanda. blee.Nie podoba mi się to imie.

Gość gość
Wanda to typ tego imienia co Gertruda, Danuta, Matylda. Takie wojskowe, ciezkie imie. Wamda kojarzy mi sie z taka fest baba. Duza i bardzo wladcza, zarozumiala.

Gość gość
11:03 a ja uważam że to piękne dać córce imię po prababci. Co z tego że to samo nazwisko jak roczniki inne. Jeśli babcia jest fajna osoba to jak najbardziej ja bym się zdecydowała :)

Gość gość
Mam babcie Wande :) imię piękne i mało spotykane dlatego wyjątkowe

Gość gość
11:44 Właśnie z tym też jest problem, prababcia nie jest taką typową "babcią" - a raczej władczą kobitą, co to musi być tak jak chce. Jej syn, a mój teść też ostatnio mi trochę poopowiadał o czasach ich młodości i no nie powiem, nie chciałabym za bardzo honorować tej akurat przyszłej prababci, gdy pozostałe są lepsze, tylko imiona mają mniej ładne. :P

Gość gość
Wanda i Danuta bardzo ładne imiona.

Gość gość
gość 2018.01.19 O to to!!! Wanda to imię dla kolubryny a nie dla dziecka!

Gość gość
Wanda, imie z piekna historia dla odwaznych kobiet. Kobiet, ktore bierze sie na powaznie. Uwielbiam.

Gość gość
Wanda jak dla mnie za ciężkie, takie nijakie. Nie lubie takich imion.

Gość gość
Dla mnie Wanda jest majestatyczna.

Gość Gosc

Przyznam, ze mi rowniez Wanda kojarzy sie z silnymi kobietami, ktore wiedza czego chca i daza do celu, ambitne.  Takze przeciwienstwo Emilek i Amilek.

Gość gość

Mnie się kojarzy z wrednawą starszą ciotką, taką co to się do każdego ma jakieś wątki i wszystkiego się potrafi czepić. I w ogóle samo brzmienie tego imienia mi się nie podoba, jedno z najmniej kobiecych.

Gość Gosc

Mi ostatnio przedstawiono kolejne zdrobnienie tego imienia Dunia od Wanduni i na nowo odkrylam jego piekno