Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planujaca ciaze

Imie dla dziewczynki Wanda - co o nim sądzicie

Polecane posty

Gość łukasz nie daj się
kurcze Wanda... tragedia, ale lepsze to niż oklepana Julka, Wiktoria, Zuza(szok!) czy Nikola. Podobno można się przyzwyczaić do imienia. Poza tym to już któryś z kolei Twój topik o imionach i za każdym razem oprócz powtarzających się imion dodajesz jakieś nowe. Imię to Twój wybór a nie nasz!

Gość planujaca ciaze
yyyy przysiegam jak babcie kocham, ze pierwszy raz w zyciu pisze na forum ciaza macierzynstwo i wychowywanie dzieci :) Byc moze jest tu ktos o tym samym nicku, nie wiem bo jak mowilam bywalczynią nie jestem :) Odeszlam dopiero co ze slubow i wesel :D

Gość mnie sie Wanda podoba
moim zdaniem jest oryginalne. Imion tego typu nie nadają ludzie z patologii, wrecz przeciwnie.

Gość yhiuj
Przepiekne imie,tak samo jak Klara i Gabrysia :)

mnie sie to imie bardzo podoba, moja ukochana babcia miala tak na imie. Strasznie chcialam aby moja corka tak miala na imie, maz tez nie mial nic przeciwko ale bylo jedno duuuze ALE. w jezyku mojego meza Wanda oznacza 'spadaj, nie chce' (czyli odmowa w bardzo brzydki sposob). No i nie moglismy z tego powodu nadc corce tego imienia. Dlatego zmienilismy na Wendy chociaz to juz nie to samo wiec dalismy jej tak na drugie. Dodatkowo corka urodzila sie w 15 rocznice smierci babci wiec to byl kolejny argument za dla mnie ( ze dla uczczenia). No ale niestety,,,

Gość Domcik
Bardzo fajne imię, napewno nie będzie ich dużo tak jak Nadii i Nikoli, teraz tylko te 2 imiona przodują.

a mi się Wanda bardzo podoba. Imiona nie krzywdzą dzieci! Robią to luzie, który wmawiają swoim dzieciom, że imię koleżanki i kolegi jest brzydkie/ głupie itp Dzieci same z siebie tego nie wiedzą, bo i same wielu imion nie znają!

Gość ella.k
mi się nie podoba, ale nie jest bardzo brzydkie, znam o wiele gorsze

Gość bukaa
Mnie sie też nie podoba. Może dlatego, że jedyna Wanda jaką znałam, była moja stara ciotka. To nie jest tak, ze imię ma się podobać wyłącznie rodzicom. Jeżeli nie podoba się większości ludzi, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie będzie się podobać również dziecku. Sama mam na drugię imię Urszula (na szczęście drugie) i zawsze bylo mi wstyd z tego powodu, choć nigdy nikt się nie wyśmiewał, więc skończcie z takimi bzdurami typu, że to ludzie wmawiaja dzieciom, że imie jest brzydkie, bo dziecko samo na to nie wpadnie. Mój syn kiedyś zapytał babcię "Dlaczego dałaś mamie takie brzydkie drugie imię"? :D

to masz szczęście, bo ja mam Urszula na pierwsze..... :O ja bym nie dała, bo nie lubię starych imion, ale jak Ci sie podoba to daj, dzieciom i tak nie dogodzisz...

Gość Pastafarianka
nazwij ją oryginalnie np mettalica

Gość piczko
Córka Magdaleny Różdżki ma na imię Wanda.

Gość mnie tam ani ziebi ani grzeje
:D Ale moja kolezanka dala na imie corce Teresa. Jak to uslyszalam to nie podobalo mi sie ale nie moje dziecko w koncu. Na dzien dzisiejszy nie wyobrazam sobie aby mala miala na imie inaczej - Tereska bardzo do niej pasuje :-) Imie sie dopasuje do dziecka, wazne aby rodzicom sie podobalo.

Gość zwolenniczka_inności
Wandzia. Bardzo ładne imię. Kojarzy mi się jednak z niegrzeczną małą dziewczynką albo dystyngowaną i elegancką starszą damą.

Gość gość
przypadkowo weszłam na tą stronę i trudno mi uwierzyć, ze tyle jest negatywnych komentarzy na temat mojego imienia... znam kilka osób o imieniu Wanda w tym ja sama i nigdy powtarzam nigdy poza kilkoma przypadkami nie spotkałam się z negatywną opinią a wręcz przeciwnie, wiele dziewczyn mówiło że zazdrości mi takiego oryginalnego imienia. A Wikitorii znam chyba dziesięć. (mi też się to imię podoba ale trochę zbyt popularne). Wiele razy zdarzało mi się, że nie podobało mi się jakieś imię i poznawałam sympatyczną osobę o tym imieniu i od razu zmieniałam zdanie...

Gość gość
a myslalaś o imieniu Tereska :) boskie co nie :)

Gość gość
Też chcę dać mojej córeczce na imię Wanda. Moim zdaniem jest to piękne i oryginalne imię :)

Gość gość
Jezeli sie podoba,to ok.

Mi się osobiście podoba :) Laura - no nie wiem, jakoś tak mi za bardzo nie przypada do gustu... Wiktoria jest fajne. A co do Wandy - mogą na nią mówić Wandzia, fajnie tak :)

Gość gość
No, nie podoba mi się.. nic na to nie poradzę.

Gość migrantka
Bardzo piekne imię, chciałabym zobaczyć jego powrót do łask:)

Moja kuzynka to Wanda, a ma 2,5 roku. Większości się nie podoba, pewnie wydaje im się starodawne. Ale mi tam się podoba. Też chciałabym jego powrotu do łask ;)

Wcale nie takie okropne... Imię jak imię, a to czy komuś się podoba to kwestia gustu. Jak córeczka (o ile to na pewno dziewczynka ;)) podrośnie to się jej zapytasz czy lubi swoje imię czy nie! Imię Wiktoria spotyka się tak często, że nie decydowałabym się na nie. Za to Laura, hmm... Wanda jest bardziej proste i... polskie. :)

Gość gość
moja 3 letnia córka nazywa się Wanda. Jest jedyna w przedszkolu ( mieszkamy w dużym mieście). Zdrobnienie jej imienia to Wandzia, Wandeczka, Wanduśka. Temat był z 2010 jestem ciekawa jak planująca ciąże nazwała dziecko. Stare imiona są super. Jeśli będę mieć syna to będzie Kazik. Pozdrawiam wszystkie małe Wandy.

Gość gość
Wandzia i Kazik. Wies tanczy..wies spiewa. Biedne dzieci :-(

Gość gość
Wanda jest piekne. Tak samo jak Irenka. Gdybym miala jeszcze jedna corke to na pewno bym jej ktores z tych dwoch nadala.

Gość gość
Też myślę nad imieniem Wanda, tym bardziej, że dziecko będzie mieć polskie nazwisko na W. i moim zdaniem brzmi to świetnie :)

Gość Carycka
Sliczne imie

Gość gość
W dobie ohydnych/śmiesznych imion sciąganych z telenowelek czy bezmyślnie kopiowanych z innych języków Wanda wręcz urzeka .