Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kali....na

Moja 13-letnia córa ma rozstępy na biodrach i na plecach

Polecane posty

Gość Kali....na

Czy to normalne?

Gość pińdzia
jest normalne jeżeli urodziła potajemnie dzidziusia albo była gruba i schudła

Gość Kali....na
W ciągu ostatniego roku urosła około 15 cm.

powinnaś koniecznie z nią iść do dermatologa!!!!! to nic grożnego ale jak ma tendencje do rozstepów to co bedzie dalej..... pomóż jej bo póżniej moze miec do ciebie petensję ze wcześniej z nia nie poszłas do lekarza

Gość kobietamojegomezczyzny
mozliwe, ja mam rozstepow bardzo duzo.... ale ja mam problemy hormonalne - mam nadczynnosc nadnerczy i to skutkuje zaburzeniem ilosci kortyzolu w organizmie. zainteresuj się poziomem hormonow, zawsze mozna je zbadać i byc spokojną.

Gość po co wizyta u dermatologa
a ze tak sie spytam co dermatolog jej powie ? Pewnie zleci to co kazdy w interecie, stosowanie masci z mocznikiem, czeste oliwkowanie ciala :D

Gość kobietamojegomezczyzny
i smieszne ze ludzie z tradzikiem, rozstepami szukaja tam gdzie lekarze dzialaja powierzchownie - czyli dermatolodzy - a pomocy trzeba szukac w ENDOKRYNOLOGACH bo to wiekszosc problemow wewnatrz organizmu to hormony.

Gość klnjlk
e tam, mam kilka rozstepow na plecach, pojawily sie jak mialam wlasnie 14 lat, mama byla ze mna u lekarza i lekaz przez przypadek je wykryl, bylo ich doslownie kilka, a wszystko przez to ze w ciagu 2 tyg schudlam 10 kg i uroslam 7 cm.., teraz jestem w ciazy 6 miesiac, i nie mam ani jednego, i sie na to nie zanosi,,

Gość sie wie
mój brat ma 16 lat ,ale od roku ma całe plecy w rozstępach ,był u lekarza zapytać od czego to ,to go lekarz wyśmiał ,żenada potem poszedł do innego i ten zalecił m jeść dużo białka bo za szybko rośnie i kościec staje się słaby ,przez to ,ze szybko rośnie ma te rozstępy ,ale są potworne ,bo chłopak jest blondynem o jasnej karnacji a rozstępy ma purpurowe ,jest szczupły jakby co i nie ma wahań wagowych niestety ale na rozstępy już nic nie poradzi ,ewentualnie można je troche rozjaśnić i tyle szkoda bo mój brat wygląda tak jakby miał skrzela na plecach i bardzo to widać ,powiedział ,że koszulki w życiu nie ściągnie ,w tym roku nie pojechał ani razu nad wodę :(

przecież wiekszość DERMATOLOGÓW ma specjalizacje tez na ENDOKRYNOLOGÓW :)

Gość to przez cukier
cukier niszczy kolagen terz tak miałem