Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rinkime.

Kolczyk w wardze.

Polecane posty

Gość Rinkime.

Dużo czytałam na temat "jak przekonać rodziców". Ale mało kto napisał, że po pierwsze mama się nie zgadza, a po drugie mówi, że gdy to zrobię wyrwie mi go. Moja siostra kiedyś zrobiła sobie we brwi, i tata po prostu jej wyjął. Miała potem spore problemy z zakażeniem. Ale rodzice twierdzą, że to oszpeca, że to wulgarne, i że nie wierzą w moje obietnice. W tym roku skończę 15 lat. Zależy mi na tym kolczyku. A. I w mojej szkole pozwalają na takie rzeczy.

Gość janesays
Ja tez chcialam mieć kolczyka w tym wieku, dokładnie kółeczko w dolnej wardze na srodku. Powstrzymałam się jednak i zrob iłam go sobie dopiero w wieku 20 lat. Rodzice jakoś to przelkneli;P Poczekaj jeszcze troche, jestes troche za młoda, nie dziwie sie Twoim rodzicom. Pozdriawiam

Gość haniabaniaaa
moja siostra zrobila sobie kolczyk pod warga majac chyba z 16 czy 17 lat jak moja mama to zobaczyla byla wielka awantura, chciala jej go wyrwac... siostra wyjela kolczyk...przez tydzien byla ciezka atmosfera w domu... mama chciala jeszcze isc do tego lokalu w ktorej jej zrobili kolczyka (powinni robic od 18r. z) i zrobic awanture.

Gość lepszy w jezyku
:D

Gość Steella
wstrzymaj się narazie z tym kolczykiem-jesteś młodziutka, gusta Ci się jeszcze nie raz zmienią. Moja koleżanka z którą się znamy od przysłowiowej piaskownicy wbrew wszelkim zakazom rodziców zroiła sobie w wieku 16u lat tatuaż. Dziś ma 23 lata i nie może na niego patrzeć. Lepiej poczekaj z tym, poza tym nie musisz dostosowywać się do większości.

Gość mellberin
rok temu czyli jak mialam 14 lat zrobilam sobie sama, zero krwi i bólu.. normalnym kolczykiem do uszu tylko naostzyłam końcówke pilniczkiem powiedzialam mamie ze przebijam sobie ona mi nnie pozwolila ja poszlam do toalety wyszlam z przebitym i potem juz nie miala nic do gadania.

Steella tatauaz jest na cale zycie a kolczyka mozna zawsze wyjac. A autorce radze poczekac jescze z rok dwa bo jesli rodzice sa na tym punkcie wrazliwi to lepiej nie zaczynac awantury o taki drobiazg. Ja sama mam sklonnosc do tatuazy i kolczykow, ale mama zawsze jakos to przelykala:P

Gość ja proponuje
ja też jak miałam 13 lat chciałam mieć kolczyk w dolnej wardze z boku... świetnie do mnie pasował taki dodatek, miałam taką "atrape" i robiła dobre wrażenie :D chciałam tez mieć malutki tatuaż - serduszko - idealnie nad kością ogonową. :D moi rodzice się nie zgodzili, żebym sobie przekóła wargę i dzisiaj jestem im za to wdzięczna :) o tatuażu nawet im nie wspomniałam :D ale i tak wiedziałam, że w życiu by się nie zgodzili. teraz mam 20lat, bardzo dojrzałam, zmądrzałam i teraz wiem, że ten dodatek wcale nie upiększał mojego wizerunku, ani nie "oddawał" mojej prawdziwej osobowości... zupełnie zmieniłam styl i już nie ubieram się w luźne spodnie, bluzy na zamek, skate'owskie buty i nie mam krótkich włosów. jestem sexy, ubieram się kobieco, chodzę w szpilkach, mam długie włosy i w tym czuję się realnie dobrze. teraz jak widzę ludzi z kolczykami we brwi, języku, dziesięcioma kolczykami w uszach to zawsze myślę, że to osoby wciąż przeżywające bunt, albo jakieś rozterki emocjonalne, czy psychiczne.. po prostu niedojrzali ludzie. ;)

ja proponuje kolczyk zawsze mozna wyjac! Ja mialam kilka w roznych miejscach i weikszosc wyjelam i nie mam praktycznie blizn. Mlodosc i bunt to jedna strona tej sprawy a druga taka ze niektorzy ludzie cale zycie tak sie nosza taki maja styl, sluchaja ostrej muzyki i im to pasuje. Nie kazdy chce byc kiedys ta elaancka kotka w szpilkach i grasonce:/

Gość Pupciaan
Podstawowe prawo jakie zapewnia Ci konstytucja to prawo nietykalności. Rodzić nie może Ci niczego wyjąć, wyrwać itd bo jest to jawna przemoc. Kwestia rozmowy, zawsze mozesz powiedziec ze sama sobie wyjmiesz jak Ci się z nudzi za tydzien i ju.