Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaNataliaP.

Kasia czy Lena?

Polecane posty

Gość AnnaNataliaP.

Witam. Około 15 września urodzę córeczkę, ale mam problem z imieniem. To, że nie mogę wybrać imienia, nie oznacza, że jestem złą matką, po prostu chcę poradzić się innych w tej sprawie. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :).

Gość brzydula ;( .
Kasia to takie bardziej popularne imię . Częściej spotykane raczej :) stawiam na Lenkę ;) pozdrawiam i powodzenia życzę . :)

Gość kinia35
"..nie jestem złą matką" :/ ta kafeteria jest straszna, a raczej ludzie tu przebywający...pewnie bałaś sie że zaraz Ci ktoś tak napisze z tą zla matka, to jest chore :/ mnie sie bardziej podoba Lena, Kasia to takie pospolite. Sama bym chciala nazwac córeczke Lenka :))

Gość JP na 100%
daj dziecku na imię Kasia bo Lena to ruskie imię jeszcze ci jakiś zbok pomyśli że twoja córka to prostytutka

Gość vcv cffff
kasiek jest od groma w wieku około 20lat a len w tym od 0-3 więc już bym wolała tą kaśkę pomimo że to paskudne imie

Gość olenka90
Mi się bardziej podoba Lena niż Katarzyna

Gość madziatttttttttttttttt
Lenka.Kasia też ładnie,ale wybieram Lena.

Gość wymarzona
MAJA.

Gość wbrewa
Lena to paskudne imie , zawsze noszą je babochłopy co sie ruchają z każdym teraz co druga na chrzcie ma Lena ,za 15latbędąsame panny Leny ohyda :O

Gość AnnaNataliaP.
"Lena stała się ostatnio strasznie popularna..." Akurat u mnie, na wsi, Lenka nie jest zbyt popularna:), jeżeli to imię byłoby bardzo popularne, to nawet nie rozważałabym takiego imienia, z miejsca bym je skreśliła.Wszyscy w mojej wsi wybierają Julkę alb Oliwkę. Imiona ładne, ale nie chcę, żeby moja córeczka poszła do przedszkola i poznała pięć innych Julii albo Oliwii ;). Chyba zdecyduję się jednak na Lenę, ale mam jeszcze dużo czasu do namysłu. Pozdrawiam :).

Gość luska.s
trudny wybór Kasia strasznie popularna, Lena także ale wśród małych dzieci. Wybrałabym chyba jednak Kasię, ewentualnie zamiast Leny wolałabym Milenę

Gość ana .
wbrewa to chore, że oceniasz ludzi po imieniu ;/ to, że Ty znasz "puszczalskie dziewczyny" o imieniu Lena nie znaczy, że wszystkie takie są. Zastanów się ;/

Kasiek jest dużo ale w wieku 20+ a małych dziewczynek z tym imieniem to nie uświadczy za to Len to od groma, co drugie chrzciny to Lena. Skąd ta moda na to imię? to juz lepiej Nel ;-)

Gość upiiiiiiiiii
lena, kasia jest pospolite

Gość AnnaNataliaP.
Jeżeli chodzi o Nel (a raczej Nelę ;)), to imię mi się podoba, również "sprezentowałam" to imionko rodzinie, ale nie przypadło do gustu moim rodzicom i rodzicom męża. Niby mogę dać, jak chcę, a oni będą mówić po swojemu, ale niezbyt odpowiada mi ta opcja, szczególnie, że oni gustują w całkiem innych imionach niż ja ;). Rodzina gustuje w tradycyjnych imionach typu; Zofia, a ja takich własnie nie lubię ;/. Na Lenę na początku kręcili nosem, Kasia im się bardziej podoba.

Gość luska.s
to może Kornelia zdrabniana dla ciebie do Neli. Nela jest tez zrobnieniem od Anieli, mi sie to akurat nie podoba ale może tobie..

weźcie dziewczyny pod uwagę że Kasia może jest pospolite ale nie będzie takie za np kilkanaście lat a za to Lena wtedy będzie ;-) miałam na myśli Nel (z pustyni i w puszczy) nie Nelę. tak żartowałam :-)

Gość AnnaNataliaP.
Jeżeli chodzi o Kornelię-nie oszukujmy się, ale kto do Kornelii mówi Nela? Nikt. Po prostu mówi Kornelia ;). Tak samo jest z Eleonorą, Heleną, Magdaleną i Mileną-nikt nie zwraca się "Leno" ;). "Nel"-wydaję mi się zdrobnieniem od Neli, urząd nie zaakceptuje chyba takiego imienia. Jest jeszcze inny wariant zapisu, Nella, ale z tą Nel mógłby być problem ;/.

Gość u konduktora
albo Pola zamiast Leny

Gość u konduktora
jak słysze Nel to tylko mi się rokitowa kojarzy:O nigdy bym tak dziecka nie skrzywdziła

Gość imię dla dziecka
a nie zastanawiałaś się np. nad imieniem Emilia? Jesli o mnie chodzi to imię Katarzyna jest takie...bez obrazy-wiejskie. Natomiast faktem jest że teraz co drugie dziecko to Lenka. Ja jestem fanką imienia Amelia,ale teraz to też bardzo często dawane imie.

Gość hohohoh nie takie progi dla cb
kasia :)