Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tova

Panna z dzieckiem a komunia, spowiedź itd...

Polecane posty

Gość gość
Nie słyszałam o "grzechu zgorszenia"... Idąc tym tropem to grzeszą także studenci mieszkający razem - bo jakie orgie oni tam mogą wyprawiać! Znajomi wspolnie wynajmujący mieszkania itp... Także kobiety kupujące ladną bieliznę - bo zapewne potrzebna jej do łóżka z facetem.

Gość Pietruszkaaaaaa
Jest, jest grzech zgorszenia. Stosunkowo często nawet jest o nim mowa. Pozdrawiam

Gość Zosiazośka
Pietruszka grzech zgorszenia to są p****le itp a nie mieszkanie bez slubu

Gość Pietruszkaaaaaa
Zosiazośka Mieszkanie przed ślubem jest grzechem zgorszenia. Bo tak jak wcześniej wspomniałam, dla postronnych po prostu jesteście parą, która mieszka razem, oczywiście razem sprząta, gotuje itd, ale też razem sypia.

Gość Pietruszkaaaaaa
I z dużym prawdopodobieństwem, nie żyje jak brat z siostrą ;)

Gość gość
Tchórzostwo moja droga. Nie wierzysz w światopogląd katolickiego kościoła, chcesz normalnie żyć a boisz się otwarcie do tego przyznać i usilujesz utrzymać pozory (komunia, spowiedz itd). Weź się w garść i powiedz NIE tym bredniom. Jak na razie to twoje postępowanie jest typu panu bogu swieczke a diabłu ogarek.

Gość Pietruszkaaaaaa
gościu Proszę, nie nazywaj tego bredniami. Dla wielu to jest coś ważnego, nie brednie. Na przykład dla mnie. A tak btw, to topik założony został w 2010 r....

Gość IiiiNnnAaa
No a ja z kolei mam tak,ze mam dziecko,z ojcem dziecka nie mieszkam,ojciec odwiedza syna.my normalnie widujemy sie i powiem,ze niedostalam rozgszeszenia,bo Ks powiedzial- coludzie powiedzą? są todla tego bo mieszkam w małej wsi...w mieście jest inaczej no i chcialam wyspowiadać się,bo chrzcić syna będę ma 3.5 mca i niestety nie mogę przyjac sakramentu Komunii. a jestem wierząca.

Gość IiiiNnnAaa
No a ja z kolei mam tak,ze mam dziecko,z ojcem dziecka nie mieszkam,ojciec odwiedza syna.my normalnie widujemy sie i powiem,ze niedostalam rozgszeszenia,bo Ks powiedzial- coludzie powiedzą? są todla tego bo mieszkam w małej wsi...w mieście jest inaczej no i chcialam wyspowiadać się,bo chrzcić syna będę ma 3.5 mca i niestety nie mogę przyjac sakramentu Komunii. a jestem wierząca.