Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lorrin

spóźnia się-pomocy!!!

Polecane posty

Gość lorrin

wiem, że panikuje... okres spóźnia się 3 dzień... mial być w pt-mialam ostatnio dużo stresu, własnie w ten dzien najwiecej... ponadto ostatnio ćwicze i to co 2 dni dorzucam coraz większa porcję wysiłku... ale... kochałam się w 17 i 18 dzien cyklu-jak zwykle zabezpieczylimsy się, gumka się nie zsuneła, a po wszystkim sprawdzilimsy i była cała... teraz wychodze z siebie.... niech ktoś mnie wesprze dobrym słowem albo dobije, bl już mi wszystko jedno...

już niedługo się dowiesz czy jesteś w ciąży czy nie pomogłam czy dobiłam? :-)

Gość lorrin
to jeszcze nie dobijanie, ale na pewno mnie to nie uspokaja... dodam tylko, że z objawów mam obolałe piersi, jak zawsze przed okresem, ale to nie tylko zwiastun okresu.... ponadto boli mnie brzuch, ale inaczej niż zawsze... boje się jak cholera....

Gość julia2121
ale w czym mamy ci pomoc? trzeba zrobic test albo isc do lekarza i tyle

Gość strach ma...
wielkie oczy :O :) nie tak łatwo zachodzi się w ciążę, napisałaś że jesteś w stresie+ wysiłek... to może być przyczyną. Ale dla świętego spokoju przeznacz 10 pln na test i pozbędziesz się wątpliwości.

Gość tajasne
przez internet sie wywołać ne da. jak jestes juz po terminie to zrób test.

Gość lorrin
chciałbym, żeby ktoś obiektywnie popatrzył na całą sprawę i powiedział mi czy prawdopodobna jest wpadka czy to jakieś zaburzenie cyklu - i dlaczego tak może się dziać...

Gość strach ma...
a ile masz lat i jak długie są Twoje cykle? dziewczyno - nikt tu nie jest wróżką... prawdopodobieństwo jest prawie zawsze - bo cuda się zdarzają a przyczyn jest tyyyyle że głowa mała. Przestań się trząść, tylko leć po test

Gość lorrin
mam 20lat, cykle mam co 27-30, raz zdarzył się po 31... miesiączkuje od 12 roku życia, kochamy się od 2 lat i zawsze uważamy... zeby kupic test musze jechac gdzies dalej, bo mieszkam w malej miejscowosci, gdzie są wścibscy ludzie..... jutro kupie....

Gość strach ma...
obstawiam że nie jesteś - ale to tylko moje zdanie.... dlatego, że jak wspomniałaś masz stresiora + wysiłek. A co to znaczy - że brzuch Cię boli "inaczej" niż na @

Gość lorrin
prawie zawsze mam mocne skurcze w okolicach jajników przed okresem i w trakcie...a teraz to jest takie - jakby to nazwac.... taki lekki "rozlewający się" ból...

brzuch Cie boli 'inaczej' pewnie dlatego, ze boisz sie, ze moglabys byc w ciazy :) Urojonych objawow ciazy moze byc cale mnostwo, a tak naprawde po kilku dniach od zaplodnienia naprawde malo ktora kobieta moglaby powiedziec, ze cokolwiek sie zmienilo (chyba, ze nalezy do tych ktore nieziemsko mdli :) no i w wiekszosci przypadkow wystepuje brak okresu ;p). Najprawdopodobniej przez stres cwiczenia i jakby nie bylo pogode okres troche Ci sie spoznia, a teraz jeszcze doszedl Ci strach przed ciaza mojej kolezance kiedys przez taka 'urojona' obawe okres sie spoznil 2 tyg, umierala ze strachu, juz byla pewna ze jest w ciazy ale bala sie zrobic test. okazalo sie ze w ciazy nie byla :) <stopka>'Być bohaterem przez minutę, godzinę, jest o wiele łatwiej niż znosić trud codzienny w cichym heroizmie.' Fiodor Dostojewski</stopka>

Mi właśnie od ćwiczeń i wysiłku spóźnił się kiedyś 2 tygodnie. Pewnie byłoby krócej gdybym się nie nakręcała i nie stresowała. Nie martw się i nie stresuj, na pewno nie jesteś w ciąży.

Gość lorrin
ja właśnie staram schudnąć i dlatego ćwicze... okresu nadal nie ma, a ja wmawiam sobie wszystkie objawy ciąży, bo jestem panikarą i histeryczką... ale my naprawdę uważamy...

Gość tajasne
zrób... test... i... bedziesz... widziec...

Gość lorrin
spóźnia się dzień 4 i nic... pojawiły się różne objawy, ale to raczej skutek stresu... kochaliśmy się czasem ryzykowniej, ale tym razem wszystko było w idealnym porządku... możliwe, że okres zatrzymał się ze względu na jakiś stan zapalny lub coś takiego?? czasem miewam silne bóle w czasie owulacji - może to jakiś powód...

Gość pani parapet
a nie możesz zrobić testu ciążowego??????????????????????????

Gość Królowa śnieguuuu
Mi się spóźnił 3 tygodnie. Juz po tygodniu od tego jak powinnam dostac okres, miałam wszystkie objawy na ciążę (wmówiłam sobie) bolały mnie piersi, dół brzucha... Zrobiłam test, negatywny. Po prostu przestałam schizować i dostałam okres;) Radze i Tobie zrobić test i się nie stresować. Zabezpieczaliście się, więc sa nikłe szanse na ciąże.

Gość lorrin
mówiłam już, że kupie dopiero dzisiaj... a skoro masz udzielać takich "mądrych" rad to lepiej wcale nie pisz....

Gość lorrin
Królowa śniegu - chyba masz rację, ale stres przed zrobieniem testu też jest.... a tamten komentarz był do pani parapet

Gość pani parapet
trzeba było wczoraj kupić i to jedyna mądra rada dla Ciebie!!!!!

Gość pani parapet
współżyjesz z chłopakiem,okres się spóźnia,robisz test,jeśli negatywny,czekasz parę dni,znowu test,jeżeli dalej negatywny idziesz do lekarza. Ile masz lat,że nie wiesz takich oczywistych rzeczy???

Gość Królowa śnieguuuu
Nawet nie wiesz jak mi serce waliło jak robiłam test, myślałam, że mi z klatki piersiowej wyskoczy. Ale wiesz jaka jest ulga, jak się widzi jedną kreską na teście:) Jak się uspokoisz to na pewno przyjdzie:) Bo stres to największy wróg okresu. Robiłam już kilka testów w swoim zyciu i uwierz, że jak je robiłam to po kilku dniach okres przychodził. Jeżeli się zabezpieczacie prezerwatywą i wszystko było z nią okej, to nie powinnas się obawiać, bo plemniki teleportować się nie umieją. Będzie dobrze, pozdro ;)

Gość lorrin
mam 20lat, zawsze się zabezpieczam i jeszcze nigdy aż tyle mi się nie spóźniał! a test mogę kupić dopiero dzisiaj, jak pojade do miasta dalej, bo w mojej miejscowości każdy by od razu wiedział lepiej,że wpadłam

Gość lorrin
alarm odwołany!!!!! jeju jak się ciesze!!!! dziękuję wszystkim bardzo za duchowe wsparcie:)

hej dziewczyny )Ostatnio duuużo się naczytałam o objawach wczesnej ciąży, bo sama jestem w 21dc i doszukuję się u siebie wszystkich możliwych. Można popaść w paranoję! @ma przyjść 30tego, a dla mnie to cała wieczność! Tempka podwyższona, dziś nawet skok z 36.9 na 37.1, jajniki pobolewają od 3 dni, jestem osłabiona, nie mogę pić kawy,nawet czasami trochę mnie mdli...;) objawów sporo, ale wiem że mogą być wmówione...;( Jak ja bardzo chciałabym mieć tą fasoleczkę, boje się rozczarować....

hej dziewczyny )Ostatnio duuużo się naczytałam o objawach wczesnej ciąży, bo sama jestem w 21dc i doszukuję się u siebie wszystkich możliwych. Można popaść w paranoję! @ma przyjść 30tego, a dla mnie to cała wieczność! Tempka podwyższona, dziś nawet skok z 36.9 na 37.1, jajniki pobolewają od 3 dni, jestem osłabiona, nie mogę pić kawy, objawów sporo, ale wiem że mogą być wmówione...;( Jak ja bardzo chciałabym mieć tą fasoleczkę, boje się rozczarować....

Hej! Mój okres spóźnia się już 3 dni, jakoś specjalnie nie panikuję bo jak będzie fasoleczka to nie będzie tragedii tylko radość :) Zazwyczaj stosujemy prezerwatywę, chociaż stosunki przerywane też nam się zdażają :D Tylko powiedzcie mi, biała wydzielina jest charakterystyczna dla ciąży czy raczej zbliżającego się okresu? Dodam jeszcze, że od 3 dni czuje się tak jak zawsze przed okresem...

z tego co się naczytałam, to biała wydzielina pojawia się u dziewczyn które są zafasolkowane. Ale to nie może być pewny objaw...Różnie jest z tą wydzieliną pod koniec cyklu. Trzymam kciuki, może to już dzidziuś;)