Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Husky

jak upiec kurczaka? instrukcje od A - Z poproszę :D

Polecane posty

Gość Niematerialistka.
Tak samo robi się jak w kawałkach, chyba, że niewypatroszony. :D

nie zmiesci mi sie caly kurczak do filijki z "pomysł na" już próbowałam :(

Husky bardzo chętnie i na pewno sie byś nie zawiodła bo w sprawach jadła i napitku nie żartuje sobie...a to daleko od miasta zaszyfrowanego , gdzie to:D

pewnie i tak daleko. moje miasto niby takie duze i centralne a jak przyjdzie co do czego to wszyscy kafeteriusze chooj wie gdzie 😭

Husky To podziel go na mniejsze kawałki, przypraw je jak wolisz w włóż go do piekarnika aż sie upiecze na rumiano:D

Gość ladacoxma rację
z butelki jest najlepszy. zawsze można też zostawić piwo w butelce, wtedy jest jeszcze bardziej soczysty

Gość ola90asdad
Nie dziel na kawałki, tylko dobrze umyj całego, naszykuj blaszkę, rękaw do pieczenia, albo jakieś szklane naczynie. W misce wymieszaj majeranek, paprykę słodką, ostrą, sól, pieprz, olej lub oliwę. Ma byc gęste. Wysmaruj tym całego kurczaka, niech chwile postoi a później do piekarnika, temp 180-200. Jak patyczkiem sprawdzisz po jakims czasie ze jest miękki, to włącz grillowanie, tylko wyjmij kurczaka na blachę. Wtedy będzie chrupiący.

Husky Ty mnie już rozbierasz:D Podziel go na mniejsze kawałki nogi osobno, skrzydełka też, piersi teś i nogi i upiecz je na rumiano albo bardziej:D

ola90asda a ile mam go potem na grilu jeszcze trzymac? no i ile mniej wiecej moze sie to to piec?

Gość ola90asdad
Oj grillowac aż skórka zrobi sie chrupiąca. A piec nie wiem, godzinę napewno, zależnie jak duży jest ten skubaniec;D tylko musisz patyczkiem, albo jakaś wykałaczką czy widelcem sprawdzic czy upiekł się w środku. Jak patyczek gładko wejdzie, to jest git:)

jakie nabijanie na piwo? mam kurczaka nabic na butelke? ktora strona? i ma byc pusta czy z piwem ta butelka?

nadziej go od doopy strony juz przyprawionego a woda pod prawie sam koniec, piwo sobie wypijesz pod kurczaka

Ladacox i husky Co nie dałam dobrej myśli. Mojego menża nabić i rozebrać na kawałki. I jeszcze upiec na chrupiąco mniam ale byłby z niego smaczny kąsek do podgryzienia👄

ale jaja nigdy o tym nie slyszalam z ta butelka jak ja sie jeszcze wiele musze nauczyc 😭

Gość Alogia poweselna
cze Robaczki :)👄 Husky, o co loto z tymi nr IP? czytam teraz Wasze pisadło z weekendu i nie kumam :O o wtajemniczenie proszę, gdyż jeszcze nie jestem zbyt lotna po takiej popijawie :D

Gość Alogia poweselna
i bloka mam :(

w sumie to nie ma nic do opowiadania. namierzylo sie kilku ludzi i tyle :D

Gość Alogia poweselna
a co to za nowy nick? i czyj?:P witam🖐️:)

Gość Alogia poweselna
no to piszże Husky hał :D maila mojego znasz na pewno ;)