Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia96

jak ukarać ?

Polecane posty

Wczoraj zdarzyła mi się bardzo dziwna sytuacja. Od razu powiem, że mam 14 lat. Razem z 2 koleżankami odwiedziłam plac zabaw aby się chwile pohuśtać na huśtawkach. Były niestety tylko 2 huśtawki a obok drabinka. Mi przypadło siedzenie na drabince. Po chwili siedzenia podeszła do nas trójka dzieci ( ok. 9 lat). Widząc mój aparat na zębach zaczęły robić mi jakieś docinki na ten temat. Obrażały mnie ile wlezie używając słów, których ja w ich wieku nawet nie znałam, a potem zaczęły we mnie jeszcze rzucać paluszkami, trawą, czym popadnie. Zaczęłam się z nimi kłócić i nie oszczędzając sobie przekleństw zrobiłam im wykład na temat nietolerancji, nietykalności osobistej, szacunku do starszych itp., z którego i tak pewnie nic nie zrozumiały. Kiedy zaczęły na mnie pluć to po prostu nie wytrzymałam i poszłam sobie stamtąd. One poczuły wygraną, ale dziś doszłam do wniosku, że nie mogę tego tak zostawić. Co to za czasy, żeby takie małe dzieci podchodziły do starszych i ich obrażały bez żadnych konsekwencji ?? Postanowiłam, że dowiem się gdzie mieszkają i jeżeli same mnie nie przeproszą to pójdę do rodziców, a jeśli i to nie pomoże to zgłoszę sprawę na policję. Co o tym myślicie ?

Gość jesteście zdziebko popieprzeni
pobaw sie na drugi raz w piaskownicy, albo rob fikolki na trzepaku ( w spodnicach)

Tu nie chodzi o to, że my poszłyśmy na te huśtawki. Chciałyśmy po prostu pogadać i się pobujać. Nie siedziałybyśmy tam cały dzień przecież. Tu chodzi o to, że za takie traktowanie te dzieci powinny otrzymać jakąś karę.

postrasz policją, starszym bratem:D Może uwierzą? Haha. Nie wiem co zrobiłabym w takiej sytuacji, ale na pewno pusciłyby mi nerwy:D