Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bernadka25353

dlaczego mam dwa terminy odległe o ponad 2 tyg od siebie?

Polecane posty

Gość bernadka25353

otóz pierwszy termin mam na 24.12 z ostatniej miesiaczki a drugi 10.01. z USG, bo ostatnio po wizycie okazalo się dzidzius jest mlodszy. tylko pytanie cofac do tyłu tydzien ciąży???? jak byłam wtedy w 21 tyg ciąży to był 5 miesiac lekarka mi powiedziala ze jednak jest mlodszy ma 18 tyg(płod nie ciąża) wiec dalej zostaje ten 21 tydzien? powiedziala mi ze 4,5 miesiaca ja sie juz pobubiłam powiedzcie drogie mamy czy sie na tym znacie:(

Gość bernadka25353
up

u mnie terminy się pokrywają, według ostatniej @ i z pomiarów usg może u ciebie też się zrówna

Gość bernadka25353
w takim razie gdzie jest bład? czemu dziecko jest niby takie mlodsze od ciąży?

myślę że w niczym, jeśli według pomiarów płód jest mały ale nadal w normie to nie ma się czym martwić poza tym te terminy porodów są tylko umowne, każdy termin jest plus minus dwa tygodnie np mam termin na 13 września ale jak urodzę 1ego września czy 25ego to nadal jest ok

pewnie mialas o 2 tyg pozniej owulacje ( stad ten 18tc wg USG) i dzidzia zaczela rozwijac sie 4 tyg pozniej od ostatniej miesiaczki ( czyli ma teraz 16tyg) i teraz to dokladnie widac na usg, a wiec tydzien ciazy z ostatniej miesiaczki jest o 2 tyg do przodu. Nie martw sie, nie jest powiedziane, ze nie urodzisz w terminie, pewnie i tak po 40 tc bedziesz musiala sie zglosic do szpitala :)

mogła być później owulacja lub dziecko wolniej rośnie. U mnie teraz jest 2tygodnie w drugą stronę tzn. dziecko roście szybko i jest większe. Termin jest podany jak pisała Catie orientacyjnie +/- 2 tygodnie. I najdokładniejsze odnośnie terminu jest usg z I trymestru. U mnie różnica pojawiła się w okolicach 20tc i lekarka nie zmieniała terminu, ponieważ podobno pomiar na tym etapie obarczony jet większym błędem

Gość bernadka25353
tylko ze ruchy zaczelam czuc dokladnie, nie pozniej tylko w 18/17 tyg czyli maly musialby miec 16/15 gdyby byl mlodszy wiec tak szybko by mnie kopal? najpierw powiedziala ze po ruchach sie zgadza ze jest 21 tydzien no a potem ze jednak jest mlodszy...juz sama niewiem. moze rzeczywiscie za wolno rosnie moze bedzie malutki :( czy cos...

a na wcześniejszych usg też było mniejsze czy dopiero teraz? ja ruchy czułam w 14-15tc, pierwsza ciąża

Gość ciezarowka30
date ciazy mozna zmieniac do okolo 12-14 tyg, potem nie ma to najmniejszego sensu

Gość bernadka25353
bylo mniejsze tez na wczesniejszych badaniach. nie dopiero teraz tylko od poczatku

Liczy się termin z USG jeśli to zostało wykonane do 12 tc. Żaden inny nie będzie już tak wiarygodny.

Bernatka nie martw się też mam 2 terminy:) jest to uwarunkowane tym przynajmniej u mnie, że zaszłam w ciąże pozniej. Na usg wstawilam sie bardzo wczesnie i nawet nie bylo jeszcze ni widac tylko same puste jajeczko. Juz wtedy pani gin powiedziala ze od ostatniej miesiaczki bede miec doliczone 2 ttyg i rzeczywiscie tak jest bo na usg tak jak u ciebie wyszlo mi ze nie urodze 8 grunia tylko 20. Moze u ciebie tez tak bylo. Jednak nic sie nie martw dzidzius jak bedzie gotowy to sam zacznie wychodzic. Nie stresuj sie bo to tylko Wam to szkodzi. Wszysko sie ulozy a dzidzia rosnie jak trzeba :) Trzymajcie sie cieplutko. A co do kopniakow to pisza ze z pierwszym dzieckiem czuje sie ruchy dopiero 20-22tydz a ja w takim razie czulam juz wyrazne ruchy w 17-18 tyg . wiec widzisz nie jestes sama :) Głowa do góry