Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nick m

Świadkowie Jehowy

Polecane posty

Gość Nick m

Co sadzicie o ŚJ? Mieliscie z nimi jakies ciekawe , smieszne stycznosci?? Nie wnerwiaja was?. A jest na kafe jakis swiadek?

Gość rzadko ich spotykam
ale miałam na studiach koleżankę, która była właśnie świadkiem Jehowy - bardzo miła i gdyby przy jakiejś rozmowie (o jej ślubie) to nie wyszło w życiu bym się nie domyśliła, bo i po czym?

Gość Nick m
A na tym forum jest jakis swiadek? Jestem nowa wiec za bardzo nie wiem. . . .

Gość a po ci to
wiedziec? jakies dziwne wątki zakładasz dziecko

Gość a po ci to
a co to znaczy dzwne smieszne spzrecznosci - dziwni i smieszni to moga byc tylko nie św jehowy jak wyzywaja ich , badz trzaskaja dzrwiami pzred nosem tzw miłosc do bliźnich

ja znam kilku świadkow.. i powiem tak 1/4 z nich jest normalna.. reszta jest lekko ograniczona, upośledzona w jakiś sposob.. nie umiem tego okreslic. ale jak dla mnie to byla tragedia poznajac te osoby a nie znam ich kilka dni tyko kilka lat.. no ale trudno.. :) nie wszyscy tacy sa

Znam wielu świadków obracam się między nimi. Na temat ich wyznania wiem wiele ponieważ wynaje zasadę. Jeśli mam coś odrzucać muszę to najpierw poznać. Nie można wszystkich zrzucać do jednego worka gdyż są tam ludzie normalni oddani Bogu a są też nawiedzeni fanatycy, którzy ślepo wierzą w to co napisane w strażnicy. Marionetki, którymi można najłatwiej manipulować. Faktem jest, że świadkowie są bliżej Boga niż nie jeden pseudo katolik. Czytają biblię i nie wstydzą się o niej rozmawiać.