Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aliments

Jakie alimenty ???

Polecane posty

Gość Aliments

Sprawa wygląda następująco, mam 5 letnią córkę z przyjaciółką. Jestem od 13 loty chory na zespól lekowo -depresyjny. Aktualnie na świadczeniu rehabilitacyjnym. Moje dochody to 650 zł. Do tej pory dawałem dobrowolnie 400 - 600 zł, w zalezności od miesiąca. Dodam że opiekuję się i kocham bardzo córkę. Każdą sobotę i niedzielę spędza ze mną. Prawie wszystkie sprawy medyczne załątwiam ja, tzn. lakarzy, potem lekarstwa. Mała ma kłopoty z astmą. Staram się nią opiekowac jak najlepiej. Kiedy miałem dobre finansowo miesiące pozwalałem sobie , na zakup prezentów ( rowerek, zabawki). Teraz moja przyjaciółka chce wnieśc sprawę do sądu, o alimenty. Jakie alimenty może mi nałożyć sąd ?

Gość POMYSLOWA DOMROMILA.
góra 400 zł , ale wątpię żeby aż tyle zasądzili biorąc pod uwagę twoją stwierdzoną chorobę, ale mała też chora więc maxymalnie 400 zł.

Gość Salma_Grajek
300-400 zl.

Gość Aliments
Ja broń boże, nie uchylam się od płacenia. Chorobę mam stwierdzoną już 13 lat temu, zresztą nikt nie dałby mi pół roku chorobowego i potem rok rehabilitacyjnego. ZUS na to by sobie nie pozwolił. Chciałem po prostu wiedzieć, do czego może byc zdolny sąd. Różne ludzie, rzeczy mówią.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
no tak po pierwsze czy masz jakieś poświadcznie, że do tej pory płaciłeś dobrowolnie alimenty np. odcinek przekazu pocztowego bądź oświadczenie matki dziecka jeśli alimenty dawałeś do ręki

Gość Aliments
Mam dokumenty wpłaty.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
no to sama sobie zaszkodzi jezeli sam plciles dobrowolnie to sąd stanie po twojej stronie a ze względu na Twoje niskie dochody nie zasądzą więcej niż 300 zł