Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hghghghhghghhghgh

Pomoże mi ktoś rozkminić ten przepis?

Polecane posty

Gość hghghghhghghhghgh
ponawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do połowy ciepłego mleka dajesz drożdże i łyżeczkę cukru ,odstawiasz do wyrośnięcia do miski wsypujesz mąkę ,stopione masło i resztę mleka oraz zaczyn (drożdże z mlekiem i cukrem jak wyrosną ) plus kilka kropel ekstraktu waniliowego czy jaki tam jest ugniatasz składniki na jednolite ciasto i odstawiasz do wyrośnięcia jak wyrośnie dodaje kawałki czekolady i ugniatasz jeszcze raz ,potem formujesz bułki ,dobrze jest je potem jeszcze zostawić na chwilę do ponownego wyrośnięcia ,przed włożeniem posmarować wierzch bułeczek rozbełtanym żółtkiem i wsio

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hghghghhghghhghgh
drożdzowego też w życiu nie robiłam :D co z czym najpierw połączyć ? w jakiej kolejnosci?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hghghghhghghhghgh
dziękuję Ryjek, {kwiat} zabieram się do roboty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hghghghhghghhghgh
dzięki wielkie :) a powiedz mi jeszcze.. czy zamiast masła moze byc margaryna czy leciec do sklepu? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hghghghhghghhghgh
jak je zrobię to zdam relację, jak coś schrzanię to nie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiesz masło to masło i żadna margaryna nie da tego zapachu i smaku co one ,ale jak nie masz to nic się nie stanie ,przecież masz dodać ekstrakt waniliowy ,więc będą ładnie pachniały;) chyba wiesz ,że ekstrakt to nie ten olejek do ciast dostępny w sklepach spożywczych ,bo wiele osób to myli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×