Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hghghghhghghhghgh

Pomoże mi ktoś rozkminić ten przepis?

Polecane posty

Gość hghghghhghghhghgh
ponawiam

do połowy ciepłego mleka dajesz drożdże i łyżeczkę cukru ,odstawiasz do wyrośnięcia do miski wsypujesz mąkę ,stopione masło i resztę mleka oraz zaczyn (drożdże z mlekiem i cukrem jak wyrosną ) plus kilka kropel ekstraktu waniliowego czy jaki tam jest ugniatasz składniki na jednolite ciasto i odstawiasz do wyrośnięcia jak wyrośnie dodaje kawałki czekolady i ugniatasz jeszcze raz ,potem formujesz bułki ,dobrze jest je potem jeszcze zostawić na chwilę do ponownego wyrośnięcia ,przed włożeniem posmarować wierzch bułeczek rozbełtanym żółtkiem i wsio

Gość hghghghhghghhghgh
drożdzowego też w życiu nie robiłam :D co z czym najpierw połączyć ? w jakiej kolejnosci?

Gość hghghghhghghhghgh
dziękuję Ryjek, {kwiat} zabieram się do roboty

Gość hghghghhghghhghgh
dzięki wielkie :) a powiedz mi jeszcze.. czy zamiast masła moze byc margaryna czy leciec do sklepu? :)

Gość hghghghhghghhghgh
jak je zrobię to zdam relację, jak coś schrzanię to nie :D

wiesz masło to masło i żadna margaryna nie da tego zapachu i smaku co one ,ale jak nie masz to nic się nie stanie ,przecież masz dodać ekstrakt waniliowy ,więc będą ładnie pachniały;) chyba wiesz ,że ekstrakt to nie ten olejek do ciast dostępny w sklepach spożywczych ,bo wiele osób to myli