Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rikiriki88

chłopak zaprosił mnie na wernisarz. co robic

Polecane posty

Gość rikiriki88

chłopak z którym sie ostatnio zaczelam spotykac zaprosil mnie na wernisarz. jest to typ takiego "intelektualisty" student, oczytany. jak się zachowywac w takim miejscu, jak powinnam byc ubrana? elegancko?? jak wyglada taka impreza? doradzcie!!

Gość rikiriki88
ratujcie :( :( kompletnie nie wiem jak sie tam mam zachowywac, o czym mam rozmawiać. jestem przerazona!!!

Nie musisz mówić. Patrz i słuchaj, co mówią inni. Zrób zamyśloną minę. :)

Gość rikiriki88
brum dzieki za rade, o tym opierdziane gacie nie bede sie wypowiadać bo szkoda słow na taki brak kultury.. pytam o rade, bo jeszcze nie byłam w takiej sytuacji a chce dobrze wypaść!! ubrać sie klasycznie elegancko czy tak bardziej artystycznie?? albo zwyczajnie na luzie?? a co jesli ktoś mnie zapyta o zdanie?? był juz ktos na wesnisarzu?

kup sobie kapelusz z wielgaśnym rondem i przytakuj

lepiej sobie odpuść to wyjście, skoro nawet nie potrafisz tego poprawnie napisać:O

Ubiór zależy od rodzaju wernisażu. Wypytaj delikatnie chłopaka. W zasadzie jakiś elegancki strój bez przegięcia nie będzie nieodpowiedni. Ale zależy co to za impreza. Ważne, żebyś Ty się dobrze czuła.

był juz ktos na wesnisarzu? Nie, nikt nie byl na wernisarzu, ale na wernisazu owszem.

dopytaj chłopaka co to za wernisaż, czyje prace będą wystawiane; zdobyte informacje wklep w google; zawsze się będziesz nieco pewniej czuła; ubrać się lepiej raczej tak elegancko :)

Gość heheheheh
Lepiej tam nie idź bo się tylko skompromitujesz. A w wolnej chwili radzę przestudiować słownik.

Gość rikiriki88
dzieki wszystkim za rady!! nie wiem jaki to rodzaj ale wiem ze beda tam znajomi tego chłopaka którzy obracaja sie wlasnie w takich artystycznych klimatach wiecie dredy, kolczyki, kolorowe stroje dlatego myslalam zeby ubrac sie oryginalnie ale z klasa? czy buty na obcasie do leginsow i tuniki w stylu hipie beda odpowiednie?? nie chce sie skompromitowac bo to chlopak naprawde na poziomie!!!

Krzyz, kapelusz i slownik pod pache. Bedzie artystycznie i intelektualnie:)

wiecie dredy, kolczyki, kolorowe stroje Nie, no to faktycznie impra na poziomie:D Masz racje, to jednak bedzie wernisarz:D

Agnie....ma racje co do ubioru to wiadomo że w suni balowej nie pójdziesz ale jakaś fajna letnia sukienka by była na miejscu lub eleganckie spodnie i do tego jakaś bluzeczka

Gość heheheheh
W tunice i legginsach to możesz iść co najwyżej na wiejską potańcówkę .

Gość rikiriki88
jezu ja nie mowie że oni tak akurat beda ubrani, tylko mowie że maja taki styl!! i maja duze obeznanie ze sztuka, w przeciwienstwie do mnie bo mnie to wogole nie interesuje!! ale ide, bo nie bede przeciez mowic na 4 randce ze nie chce tam isc, chce zrobic na nim dobre wrazenie! czy tak trudno to zrozumiec?? życzliwym dzieki za rade, moze ta sukienka to dobry pomysl

I wybadaj kolegę na okoliczność kto i co wystawia. :D

Gość rikiriki88
no gadam z nim teraz na gg i zapytałam go wogole co to za wystawa i on mi posłal linka http://www.bwa.katowice.pl/?run=wystawy.aktualna... macie jakies wskaazówki co powiedziec jak mnie ktos zapyta o opinie?? i woogle czemu leginsy i tunika sa wiesniackie? ja sie czesto tak ubieram i jakoś nikt mnie nie skrytykował??!!

Gość chyba wernisaż

Gość chyba wernisaż
typ srednio ladny ani nie za ladnie ani nie byle jak

Gość chyba wernisaż
na wystawie sztuki wspolczesnej akurat nie trzeba byc obeznanym co innego gdyby to byla wystawa impresjonistow np mnie sie sztuka wspolczesna nie podoba wiec ja bym pewnie tam wszystko krytykoala

ubierz sie normalnie..załóz spodnie , jakas tunke sweterek.. nie wiem jak sie ubierasz pamietam jak z kolezankami poszłysmy na wernisaz do kolegi ubrałysmy sie elegancko , marynarki szpileczki..a wszyscy byli w dzinsach i pomietych koszulkach;)

Mów, że interesujące, głębokie i ma wiele warstw znaczeniowych. :D

dzieki wszystkim za rady!! nie wiem jaki to rodzaj ale wiem ze beda tam znajomi tego chłopaka którzy obracaja sie wlasnie w takich artystycznych klimatach wiecie dredy, kolczyki, kolorowe stroje dlatego myslalam zeby ubrac sie oryginalnie ale z klasa? czy buty na obcasie do leginsow i tuniki w stylu hipie beda odpowiednie?? nie chce sie skompromitowac bo to chlopak naprawde na poziomie!!! mysle ze taki strój bedzie jak najbardziej odpowiedni