Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja36

jak wychować?

Polecane posty

Gość maja36

Witam, córka ma 18 miesięcy, nie bardzo wiem jak reagować na jej zachowanie, nie jest ono tragedią ale im dłużej będzie się ono ciągnęłotym bedzie gorzej mi zapanowac...kiedy czegos jej nie daje zaczyna plakac badz sie rzuca, wszystko jest na nie...odrazu mówie ze jestem przeciwna bicu...np kiedy po zabawie probuje jej pokazac ze ma sprzatac nie reaguje, tylko nie wiem tak naprawde czego powinnam wymagac...moze sprzatanie to za duzo?

Gość kalafior, ...
teraz się zastanawiasz nad wychowaniem dziecka??? a co robiłaś do tej pory??? matka - porażka

Gość ślpt
sprzatać to ja też nie lubię ale za to ugotować

Gość maja36
do tej pory wychowywałam, jeślijesteśchodzącym idealem i zawsze wszystko co robisz jest skuteczne dobre i boskie to zmien prochy i lekarza bo takie rzeczy sie nie zdarzaja....!!!! poto jest forum zeby zapytac doswiadczonych a moje dziecko ma 1.5 a nie 15 lat!!!!!

przechodzi bunt 2latka, jak zaczyna ci histeryzować, to zupełnie nie reaguj, ignoruj ją, jakbyś jej nie słyszała. Przez jakiś czas tak będzie jeszcze próbować wymuszać, ale z czasem jej przejdzie

Gość kochanie :*x
kup piwko i pogadajcie z nią.. uzna ze jestes jej koleznką.. moze bedziecie blizej

Gość maja36
chodzi o sprzatanie przez dziecko, nie wymagam nie wiadmo czego tylko zainteresowania, a kiedy ja sprzatam mala zabawki wyzuca spowrotem:(

pżątania, rzadne dziecko tego nie lubi, więc musisz razem z ni,ą sprzątać, niech ona ci podaje, a ty układaj na miejsce. Na koniec nie zapomnij jej podziękować

Gość maja36
a co do złości kiedy cos chce a nie może?mam nie reagowac? czy tlumaczyc?

Gość luzna
dziecko rozrabia i jest to naturalne, właśnie teraz przechodzi tz bunt nie chce robić tego co ty chcesz, to potrwa do 3 a nawet 4 roku życia jak histeryzuje to nie zwracasz na nie uwagi, jak robi sceny w sklepie to nie zabierasz dziecka do sklepu itp,

Gość maja36
cale szczescie poza domem jest dobrze, potrafie ja opanowac, jak pisalam wczesniej nie jest tak zle ale zaczyna mi sie wymykac to z pod kontroli dlatego chetnie czytam wasze opinie