Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosiek95

kłujący ból...

Polecane posty

Gość zosiek95

Witam. zacznijmy od tego, że mam 15 lat.. i od jakiegoś czasu odczuwam klujący ból. po lewej stronie klatki piersiowej... zazwyczaj te kłucie pojawia się gdy jestem w stanie spoczynku i twa od kilkunastu sekund do kilku minut. Gdy mnie kłuje muszę siedzieć bez ruchu. ponieważ gdy się poruszam jeszcze bardziej mnie boli. do tego dochodzi to, że ciężej mi się oddycha, muszę brać płytkie oddechy ponieważ gdy oddycham normalnie ból jest nie do zniesienia. Kilka lat temu miałam coś takiego może raz na rok. Ale ostatnio zdarza się to coraz częściej. Nawet kilka razy dziennie.. Raz jak złapało mnie w nocy nie byłam w stanie wydobyć z siebie głosu... Leżałam tak ok. 15 min... Dodam jeszcze że w mojej rodzinie dosyć często zdarzały się zawały, jak również choroby serca... Boję się iść do lekarza, ale zapewne to zrobię. Najpierw jednak chciałabym wiedzieć co mi dolega. Proszę, pomóżcie...

Gość karoolek...................x
oj nie da sie tak jednoznacznie odpowiedziec , to moze byc cos od serca , ale nie musi , podobne kłucia są jak sie ma wrzody zołądka , albo po zjedzeniu obfitego np posiłku . dokładnie gdzie Ci kłuje ?

no wiesz nikt tutaj jasnowidzem nie jest i nie postawi Ci diagnozy być może jest to związane z jakąś chorobą serca a być może ma to jakieś podłoże nerwicowe powinnaś jak najszybciej iść do kardiologa no i przede wszystkim poinformować o swoich objawach rodziców

Gość zosiek95
w mojej rodzinie występują również wrzody żołądka. a tak dokładnie to w okolicach lewej piersi.