Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Allegro fun

puder matujący jaki?

Polecane posty

Witam mam takie pytanko jakiego używacie pudru matującego w kamieniu lub sypkiego jakiś mineralny może żeby nie zatykał porów.Używacie w ogóle tego typu pudrów?.Ja tylko używam fluidów z max factora ale tylko odrobinę dosłownie, jednak moja twarz się świeci nieco :O polecicie coś dziewczyny?

Nie potrzebuję matującego, ale raz się zdarzyło, że użyłam matującego z firmy AA i byłam bardzo zadowolona a do tego jest do skóry skłonnej do alergii i jest tani (13zł czy cuś) polecam.

Gość kotka_wspaniała
wiesz co nadaje ładny wyglad buzi?? baza pod makijarz, przezroczysty zel który wygładza i matuje, na to mozesz nałozyc odrobine pudru w kamieniu

Gość kotka_wspaniała
...nie słuchaj ciemniakow, kup sobie ta bazę a gwarantuje Ci ze bedziesz zadowolona.Zel bardzo wydajny

pśp ja go używam od roku ale zaczęłam się świecić a może się świecę przez krem który daję pod podkład.

Gość kotka_wspaniała
Dax zajebisty jest... po co ci tyle tapety na buzi wystarczyb tylko ta baza i delikatnie przypruszyc pudrem koszt ok 40 zł ale warto

Gość kotka_wspaniała
pod baze... to zalezy ale ja w zasadzie nie daje. Sama sie przekonasz ze jest super. Nie stosuje juz podkładów od poł roku i powiemm szczrze koloryt buzi mi się poprawił, a na noc nakładam krem maso kakaowe, wyrównuje koloryt tym bardziej tobie sie przyda jak masz buzke opaloną

Gość kotka_wspaniała
jakąmasz skóre?? mieszana na buzi?

Gość kotka_wspaniała
więc ja mam taka samą, i ten sam problem z swieceniem A co do bazy nie bedzesz załowac. Dajesz tego nie wielką ilosc na opuszek palce i rozmarowywujesz na cały polik, konsystencja jest bardzo przyjemna, jedwabitsa. Wygładza

Miałam kiedyś próbkę z soraji to niesamowitą miała konsystencję, cera jak sztuczna aż dziwnie gładka ale nie była matowa :(

Gość kotka_wspaniała
Więc pytaj oo bezę z DAX, proponowano mi tez z AA ale lipa.Jesli uda ci sie zdobyc probkę to skorzystaj bedziesz miała porównanie, ja osobiscie jestem bardzo zadowolona pamietaj jednak ze efek matowy nie bedzie przez 24 h, jasli zauwazysz ze zaczynasz sie błyszczec to delikatnie chusteczką usun nadmiar łoju i przyprusz pudrem.

Gość kotka_wspaniała
tez mam problem z ta samą cerą, to niestety taki urok mieszanej, jest trudna do pielęgnacji

Baza z Daxa jest lepsza od tej z Sorayai i to o niebo, a cena podobna. Daxa używam od dwóch lat. Nie nakładaj żadnego kremu pod podkład, nawet tego najbardziej matującego, bo każdy sprawia, że skóra się świeci, a przetestowałam ich już tyle, że mam rozeznanie w tej sprawie.

Gość kotka_wspaniała
Kati ma racje....

Gość kotka_wspaniała
Nie ma za co, my kobity musimy sobie czasem pomagac ;))