Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa malinowka

do dziewczyn, ktore robily badanie hormonow pod katem tradziku

Polecane posty

Gość malinowa malinowka

Kobietki pomocy, szukam w necie infromacji w ktorych dniach konkretnie zbadac hormony: prolaktyna, testosteron, estradiol, progesteron androstedion i nie wiem nadal.. jedni pisza, ze prolaktyna i estradiol 3 dnia cyklu inni,ze 20, sama juz nie wiem. moze ktoras z Was robila i pomoce. Pozdrawiam.

Gość rocka balboa
hmm tego nie wiem ale powiedz mi ile placisz za te badania?

Gość jesli chodzi o badania
To ja robiłam wszystkie badania poza progesteronem w 2-3 dniu cyklu, progesteron miałam robić około 20 dnia cyklu - z tym, że juz nie robiłam bo miałam prolaktynę podwyższoną po obciążeniu więc nie było sensu. Nie wiem jak androstedion bo jego nie robiłam. Ja robiłam badania bo nie miałam miesiączek. Ztego co wiem to testosteron i prolaktyne mozna zbadac w każdym dniu ale przy prolaktynie nie mozna współzyć 3 dni przed i nalezy byc wypoczetym. LH, FSH i iestradiol w 2-3 dc

Gość malinowa malinowka
place ok 20zł. za hormon, kurcze jtro am 21 dc, zastanawiam sie czy zrobic eraz czyz aczekac do 3 dn.

Gość malinowa malinowka
halo halo jest jeszcze ktos kto robil dania hormonalne ze wzgledu na tradzik??

Gość malinowa malinowka
hop hop

http://wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych polecam ci ta stronkę tam możesz poczytać kiedy robić badania. Ja robiłam badania pod kontem trądziku hormonalnego ale lekarz mi nie zalecił jakiś konkretnych dni . Gdy odebrałam wyniki miałam wypisane na kartce z laboratorium prawidłowe wartości dla określonych dni cyklu i wystarczyło dopasować. Wszystko wyszło w normie.

Gość Pakula
ale dziwne. lekarz ci tego nie przekazal co i kiedy?co za Polska. cociaz powiem ci ze prz 2 badaniu ja mialam wiecej hormonow robionych za jednym razem a na wnikach bylo napisana jaka jest norma (miedzy, pomiedzy i w jakim dniu cyklu) a pozniej u ginekologa mowisz kiedy je zrobilas. no przynajmniej u mnie tak bylo. wiem ze kazd hormon ma najlepszy moment do zrobienia badania. jedno jest pewne jezeli chodzi o tradzik to czy bedziesz miala tle czy tyle na wnikach przepisze ci poprostu co??? hormony :) czyli tabletki antykoncepcjne. ja z tradzikiem mecze sie od tylu lat. Od pol roku biore hormony o Boze t moj dlaczego ja wczesniej sie za to nie zabralam to nie wiem. no ale musialo troche czasu minac zanim wuczylam sie tego co lekarze powinni wiedziec!!!!!!!!!!!!!

Gość malinowa malinowka
dziewcyzny dzikeuje za informacje, ja nie chcialbyl tabletek anty. bo niebawem bede chciala zajsc w ciaze.. ajcc z tymi pryszczami

teoretycznie w takim razie badania są zbędne. bo robi się je po to żeby sprawdzić jaki jest poziom i przepisać odpowiednie tabletki. w takim wypadku wystarczy zrobienie Ci tylko poziomu testosteronu. a jak planujesz zajść w ciążę, to i tak będzie burza hormonalna i możesz mieć dużo niespodzianek na twarzy lub wręcz przeciwnie :)

Gość gość
Szukam informacji w której fazie cyklu najlepiej zbadać estradol. W internecie są różne opinie.Ktoś badał?