Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ucze sie na prawo jazdy

ucze sie na prawko i nie rozumiem kilku sytuacji na drodze

Polecane posty

gdybys ktos bylby tak mily, podaje pytania, na ktore odpowiedziec nie umialam i nawet po przeczytaniu prawidlowych, nie wiem, dlaczego tak powinno byc: http://prawko.com.pl/przepisy/pytania2010.pdf pytania nr: 181 183 185 190 191 192 193 194 bo juz nie wiem teraz, czy pierwszenstwo ma ten, co ma prawa wolna, czy ten co jedzie na wprost czy nie wiadomo co jeszcze

Gość Domi -
mi coś ta strona z pytaniami nie wchodzi nie wiem czemu

Gość klapklapklap
181:pojazd 2 jest po prawej stronie pojazdu 1 dlatego jedzie przed Nim, pojazd 3 ma po prawej stronie pojazd 1 dlatego musi go przepuscic. Tu obowiazuje zasada prawej reki :)

Gość klapklapklap
183: Pojazd 2 jest po prawej stronie pojazdu jeden wiec ma pierszenstwo, a trojka musi ustapic 1 :) sytuacja tak jak wczesniej..

Gość kjb&amp
nie ma znaczenia czy jedziesz prosto czy skręcasz, na skrzyżowaniu bez sygnalizacji i znaków - puszczasz tego kogo masz po prawej

181 kazdy ma zajeta prawa strone oprocz 3, wiec 3 powinan jechac pierwsza, nie tak poinno byc?

Gość ONA222222222
Jak nie wiesz co robić to najpierw patrz na policjanta, jak go nie ma to na światła, jak ich nie ma to na znaki, jak ich nie ma to obowiązuje zasada PRAWEJ RĘKI. Na skrzyżowaniu nieoznakowanym (bez wyznaczenia pierwszeństwa za pomocą znaków/ świateł) obowiązuje zasada prawej ręki, czyli ten co ma prawą zajętą musi czekać aż będzie wolna i zwróć na to uwagę, jadąc na egzaminie, przez nieoznakowane skrzyżowanie- musisz zawsze tam popatrzeć, czy coś nie nadjeżdża. A kiedy ktoś skręca na nieoznakowanym i po zrobieniu skrętu (ale nie przejechaniu skrzyżowania) ma zajętą prawą, musi czekać aż ona się zwolni i dopiero wtedy ma pozwolenie aby jechać dalej, wolna prawa= zielone światło:)

Gość klapklapklap
185 tak samo jak wczesniej, zasada prawej reki po kolei, 1 musi ustapic 2 a trojka musi przepuscic 1.. 190: ja to sobie trlumacze tak, ze ten co ma blizej do skretu ma pierszenstwo ;p 2 jest blizej dlatego jedzie pierwsza przed 1.. ta zasada sie wszedzie z reguly sprawdza jesli chodzi o taka sytuacje.. 191: jEdyneczka przejezdza ostatnia z powodu zasady prawej reki :) 192 : I znowu 2 ma blizej zakret i jedzie przed 1, a 3 ma jedynke po prawej stronie dlatego ja przepuszcza :) 193 Jezeli samochod na prze4ciwko Ciebie skreca, a Ty jedziesz ptrosto to przejezdzasz, jesli Ty skrecasz a na przeciwko samochod chce jechac prosto to go przepuszczasz. jedynka ma pierszenstwo przed 3 bo ta skreca, dwojak musi przepuscic 3 bo jest po jej prawej, ale nie ma takiej odpowiedzi :) 194 Zasada prawej reki :) @ blizej krzyzowki jedzie pierwsza, pozniej jedzie jedynka, a na koncu trojka, bo jedynka jest po jej prawej stronie ;) Mam nadzieje, ze jakos pomaglam ;p

pyt 181 pojazd 2 przepuszcza pojazd 3 bo jest on po prawej stronie. potem pojazd 3 podjezdza do srodka jezdni i ma wówczas pojazd nr 1 po prawej stronie i go musi przepuścić

Gość klapklapklap
181 dwojak ma wolna prawa strone, wiec jedzie pierwsza.. Chyba ze ja mam inne pytania..

no dobra, ale to na przykladzie 181 3 w takim razie dojezdza do srodka skrzyzowania, zatrzymuje sie, bo ma wtedy 1 z prawej, 2 jedzie itd czy 3 w ogole nie wyjezdza bo blyskawicznie przelatuje jej przez mysl, ze jak dojedzie do srodka to bedzie miec 1 po prawej i czy gdyby 3 wyjechala faktycznie i zatrzymala sie na srodku to zablokuje wtedy 2? sorry, ale praktycznie nigdy nie jechalam autem :)

"181 kazdy ma zajeta prawa strone oprocz 3, wiec 3 powinan jechac pierwsza, nie tak poinno byc?" ale jak 3 podjedzie do srodka jezdni ma po prawej stronie wówczas 1. pojazd skrecajacy w lewo zawsze przejedze ostatni..

jak jestes na wiekszym skrzyżowaniu i skręcasz w lewo.. to zawsze musisz się na środku zatrzymać i przepuścić tych znad przeciwka :P

husky, to czemu nie ma odpowiedzi ze ma pierwszenstwo tez ta jedynka przed 2? skoro pojedzie przed nia? dlatego, ze niby wczesniej zwalnia sie prawa 2? ale jakie to ma znacznie skoro i tak nie moze wyjechac? 2 jest zablokowana jak 3 wyjedzie na srodek?

Gość klapklapklap
Nie jezdzilas autem, a juz idziesz zdawac testy ? Jak pojedziesz utem to sama sie zorientujesz i instruktor Ci bedzie to tlumaczyl w trakcie jazdy, a najlepiej wtedy sobie to przyswoisz, bo bedziesz widziala cala sytuacje.

Gość odpowiem na wszystko :D
dzisisiaj zdalam :D

jezu jestescie genialni, mi tego na kursie w ogole nie mowili, tylko pokazywali znaki :O

zdaje teoretyczny wewnetrzny, mam tylko wyklady za soba ale na wykladach nie bylo nic o ruchu na dordze, skrzyzowaniach, tylko nam znami pokazywali :O

Gość marzena - marzenie
Czyli juz rozumiesz wszystko? czy jeszcze coś Ci objaśnić? bo chyba juz Ci wytłumaczyli te pytania

odpowiedzi do jednego obrazka mozna wymyślić mnustwo... ostać się muszą trzy... a nie każda możliwa wersja :P

czyli: 181 3 wyjezdza sobie na srodek, i stoi, wtedy 2 jedzie ipo niej jedzie 1 i dopiero wtedy 3 moze jechac dalej z tego srodka tak?

sluchaj bo testy sa naprawde porypane. trzeba je niestety wykuć na pamięc. nie wiem jak jest teraz.. ja zdawałam jakies 3 lata temu to była ciagle jedna ta sama pula 200 pytan i wszystko kuło się na blache.. bo czasami logika i sens tego wszystkiego powala. moze nie tyle co na pamiec, ale przed egzaminem porozwiązuj z 20 razy te wszystkie pytania.

Gość klapklapklap
Ja mam zupelnie inne pytania :| Mam ich mniej, a dał mi je instruktor..

czyli: 181 3 wyjezdza sobie na srodek, i stoi, wtedy 2 jedzie ipo niej jedzie 1 i dopiero wtedy 3 moze jechac dalej z tego srodka tak tak właśnie będzie...ale dlatego, ze 3 skręca w lewo.

Gość klapklapklap
Poszuakjs obie pytan z kategorii B, bo tu sa chyba wszytskie mozliwe, ja mam ksiazeczke i tam jest prawe 500 pytan, a nie ponad 1000..

o boze juz rozumiem... dzieki, nie wiedzialam, ze mozna wyjechac na skrzyzowanie i sie zatrzymac w polowie, tzn wiedzialam niby, ale nie wiedzialam ze to ma znaczenie w zasadzie prawej reki.... DZIEKI WIELKIE :)))

183. praktycznie to samo. 4 przejedzie pierwsza bo pojazd uprzywilejowany potem sobie przejedzie 2 i 3 jednoczesnie bo oni są bezkolizyjni. no i 3 dojeżdza do srodka skrzyżowania i po prawej stronie ma wówczas 1

bo te obrazki są schematyczne.. jak sama wyjedzieć na miasto to zobaczysz, że skręcający w lewo się zatrzymują na srodku i puszczają tych z prawej co jada prosto :P