Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gumikoloaaaa

alkoholiczka

Polecane posty

Gość gumikoloaaaa

Problem dot. mojej tesciowej. jest alkoholiczką- ma takie etapy ze nie pije, ale jak zacznie to potrafi tydziec walic alko. jestem w 41 tyg. ciąży, i moze sie zdarzyc taka sytuacja ze w nocy mąż bedzie musiał mnie zawieazc do szpitala, a mamy jeszcze synka-3 latka i od kilku m-cy tesciowa wie ze moze byc taka sytuacja ze bedzie musiala w nocy do nas przyjechac przypilnowac małego (moja mama nie zyje).no i teraz sytuacja: od piątku pije- wczoraj mąż już nie wytrzymał opieprzył ją ostro- przestała pic-ale była mega skacowana i wszystkim zaczeła gadac ze leze w szpitalu- nie leze. zadzwoniłam do niej i powiedziałam zeby tak nie gadała bo tylko panike sieje a mi nic nie jest, a ona dostała szału- zaczeła wydzwaniac do mojego meza i krzyczec ze mam szczescie ze jestem w ciąży a jak do niej zadzwoniłam to mi krzykneła- spierda...lajj!!! jestem w szoku jak ja mam sie zachowac?? powiedziałam mezowi ze niewyobrazam sobie dalych kontaktów z nią. mąż wszystko tłumaczy jej chorobą- al;koholizmem. ale ja poprostu nie potrafie sie teraz zachowywac jak gdyby nigdy nic....ma jednegoi syna i jedną synową, jednego wnuka - wie ze nie mamy do kogo sie zwrócic-moja mama umarła na raka i zamiast mnie wspierac to chleje i robi takie akcje....szok

w takiej sytuacji chyba zerwałabym kontakty (podobnie zrobiłam z moim tatą alkoholikiem). Poszukaj wśród bliskich (znajomych, koleżanek, rodziny) - może ktoś się zgodzi zostać z Twoim dzieckiem jak pojedziecie do szpitala.

na pewno bym jej dziecka nie powierzyła ... alkoholizm to choroba, która panuje nad człowiekiem widać, że nie da sobie rady . bałabym sie zostawić dziecko z taką osobą nie masz koleżanki , której ewentualnie zapłacilibyście za opiekę nad małym w tym czasie?

i weź pod uwagę ,że bliscy są współuzależnieni i często tłumaczą i szkoda im takich osób ... wiem bo przeżyłam ...

Gość wnioskuje....
zerwalabym kontakt z taka osoba.....ewentualnie "sluzbowo"....bo wiadomo ze to matka meza......takiej osoby nie ma co sie radzic ani nie ma co polegac....jak bedziesz miala jechac na porodowke to znajdz sobie jakas zaufana kolezanke i ja popros o pomoc....ja tak bym zrobila....

znam ten problem aż za dobrze :/ moja teściowa choruje na to samo :/ mam o tyle lepiej że mieszkamy od niej baaardzo daleko (drugi koniec Polski), ale ostatnio wymyśliła że w październiku przyjedzie by mi pomóc przy Wiki i meleństwie jak się już urodzi :/ nie chcę jej tu widzieć na szczęście mój mąż też... niby rodzina jest współuzależniona ale na szczęście z 3 rodzeństwa mojego to ominęło, szwagierka i szwagier kryją ją, potajemnie wylewają alkohol i takie tam bzdety natomiast mój jak się wkur.....wi to ją zwyzywa i wprost powie że jest pijaczką najlepszym dowodem na to jest to że wyjechał ze mną tak daleko od niej a co do porodu napewno znajdzie się ktoś kto ci dziecka przypilnuje w tym czasie, jakaś koleżanka albo sąsiadka ja znam przypadek że dziewczyna z 3-latkiem na porodówkę przyszła bo nie miała z kim zostawić to położne się zajęły dzieckiem zaprowadziły na pediatrię i tam sie bawiła z dziećmi pod opieka pielęgniarek tak więc zawsze da się coś wykombinować :)