Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sybka

Rezygnacja ze studiów

Polecane posty

Gość sybka

Na wrzesień czekają mnie 2 poprawki i jestem na 1 rok studiów,czy mogę tak poprostu przyjść i od nowa złożyć podanie na te samą uczelnię tylko na inny kierunek?

Gość femme farfalle
nie bardzo rozumiem, hmmm, jeśli masz poprawki to je zdaj a jeśli nie chcesz ich zdawać i rozpocząć nowe studia to musisz złożyć na nowo papiery na kierunku, który cię interesuje, tak czy owak powinnaś zapytać w swoim dziekanacie, o ile się jeszcze orientuję, to rekrutacje właśnie trwają więc nie wiem na co czekasz?

Gość jeśli nie jest już za późno
musiałabyś złożyć papiery i przejść rekrutację razem z innymi - to się robi w czerwcu. Chyba że jest jeszcze jakiś dodatkowy nabór. Owszem, można złożyć podanie specjalnie o przyjęcie nawet w październiku, ale dziekan nie spojrzy przychylnie na takie uzasadnienie: "staram się o przyjęcie na studia, ponieważ mam dwie poprawki i wolę zacząć od nowa". Spróbuj podejść do poprawek, a jeśli się nie uda to: a) staraj się o warunek b) uczęszczaj na zajęcia i zaliczaj egzaminy na drugim roku, prosząc, aby wpisywali Ci oceny na specjalnie wydrukowanej karcie - gdy już dostaniesz się od nowa na studia nie będziesz musiała zaliczać tych przedmiotów od nowa tylko (co bardziej życzliwi) wykładowcy wpiszą Ci do indeksu te oceny, które przecież sami Ci wystawili. Możesz więc, przy dobrych wiatrach, wcale nie stracić roku.