Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laurka000

Farbowanie włosów w ciąży

Polecane posty

Gość Laurka000

Jestem w 4 tc i chciałabym w najbliższym czasie udac się do fryzjerki na pomalowanie odrostów. Czy to nie jest szkodliwe? Fasrbowałyście włosy będąc w ciąży? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość lipcoweczka
Farbowałam włosy w ciąży. Pierwszy raz jak jeszcze o tym nie wiedziałam.

Gość Laurka000
Kurcze troche sie obawiam ale nie chce tez przez 9 miesiecy miec odrosty na pol glowy

Gość bele de jour
ja tez farbowalam. W 6 tygodniu i pozniej w 4 miesiacu.

Gość lipcoweczka
Ja pytałam lekarza o farbowanie włosów i powiedział, że jak mi nie przeszkadza zapach farby to mogę śmiało farbować. Mi też się nie uśmiechało chodzić z gigantycznym odrostem tym bardziej, że farbuje się na blond.

Gość grt1000
boze, kobieto zyjemy w 21 wieku a ty sie pytasz czy mozna farbowac wlosy w ciązy, ja piernicze, taki ciemnogrod tylko w polsce :O jak przeczytalam temat to sie tak zastanawialam czy sie smiac czy plakac :o

Gość mama kluchy
to nie sa żadne zabobony a ni ciemnogród, farby są z amoniakiem a wdychanie czegos takiego nie jest dla nikogo zdrowe, ja farbowałam dopiero po 3 miesiącu i przy otwartych drzwiach w łazience żeby za bardzo tego nie wdychać.

Gość klllkk
a ja zdecydowalam sie na szampo koloryzujacy, i nie zaluje, odrostow nie widac, kolor juz co prawda zmyty ( farbowalam z 4 miesiace temu) ale przyblizony do mojego naturalnego, i zadnych odrostow nie widac, mysle ze kazda farba poza rozjasniaczem jest ok

Nie zabobon, tylko ma to swoje uzasadnienie: ostra chemia i amoniak są (czy raczej mogą być) szkodliwe. Jeśli wiec to tylko szampon koloryzujący lub łagodna farba- nie ma problemu. Jeśli zaś coś agresywnego- lepiej poczekać do 2 trymestru. No i oczywiście mieć jakąś "wentylację"

Gość Laurka000
Moze jestem przwrazliwiona ale to moja pierwsza ciaza i chce zeby bylo wszystko ok a tu od razu czlowieka wyzywaja :/

Gość tajasne
ale są też farby bez amoniaku, wiec w czym problem.

Gość gość
Nie powinnaś farbować włosów w ciągu pierwszych 3 miesięcy ciąży :)