Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fabioola

Częste rtg zębów-czy potrzebne ?

Polecane posty

Gość fabioola

Mam pytanie -mając ostatnio leczenie kanalowe spędziłam sporo czasu u dentystów.. zauważyłam jedną rzecz -na jeden ząb dentyści wymagają 2 prześwietleń a co zdziwiolo mnie potem - kilkakrotnej kontroli radiologicznej tegoż zęba -tzn prześwietleń w ciągu kilku lat. Tak mi przyszlo do glowy -a jak ktoś ma kilka zebów do leczenia ? To razy powiedzmy po 4 razy na ząb daje już chyba spore zagrożenie ... I nie rozbawiajcie mnie tekstami że np jedno przęswiwtlenia to jakby kilkutygodniowy ekwiwalent promieniowania z naturalnych żródeł-owszem ale ono jest niezwykle rozproszone i podane na cały organizm a nie podane uderzeniowo w jeden punkt ciała . nie poruszalabym wątku gdyby koleżanka nie wyszperała badań bodaj angielskixch lekarzy wiążących nowotwory tarczycy nie z czarnobylem a wlaśnie powtarzalnymi zdjęciam rtg... Czy ktoś może coś tu dopowiedzieć ? I czy tak częste powtarzanie badan rtg jest bezpiczne ?

Gość nie przejmuj się
lekarz to powinien ocenić

Gość anairda--
Hm nieraz lekarz jest też finansowo zainteresowany w wykonywaniu przez pacjentów badań bo np robi je jego żona....albo synowa I co wtedy ? Tu jest pewien konflikt interesów...