Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Salibankaaaaa

Mieszkanie socjalne staram sie o nie i mam jedno pytanko

Polecane posty

Gość Salibankaaaaa

w regulaminie pisze ze nie powinno przekraczac 5m2 na osobe a u mnie jest 5,2m2 na osobe. Zrobi im wielka roznice te 0,2m2 ? Mial ktos podobna sytuacje?

oczywiście ze zrobi... no chyba że trafisz na normalnego człowiek a nie cholernego urzędnika!! miałam pdobną sytuacje i skończyło sie niepowodzeniem....

Gość Salibankaaaaa
a ile tobie przekraczalo?

Gość Salibankaaaaa
wiem tylko ze u mojej znajomej bylo 5,5m2 to odrzucili:(

Gość jdjsllojnbhhh
nie wierzę, że Ci je przyznają moja koleżanka przekraczała o 1zł dochód na jednego członka rodziny i stypendium socjalnego nie dostała:P

Gość Salibankaaaaa
no to super:( musze sie dalej meczyc

Gość jdjsllojnbhhh
wkurza mnie ta niesprawiedliwość większość osób pobierających stypendium socjalne ma wykazane najniższy możliwy dochód a w rzeczywistości maja grubą kasę. Mój kolega ma ojca który ma zakład i naprawia/sprzedaje jakies tak urządzenia. Jego Mama nie pracuje, ma jeszcze 2 rodzeństwa. Ojciec trezpie kasę na okrągło. Mają wielki 200metrowy dom, dwa porządne samochody o komputerach i sprzęcie RTV w każdym pokoju nie wspomnę. Na wakacje wyjeżdżają do ciepłych krajów. Mój kolega podjeżdża pod uniwerek po socjalne BMW:P Mówi, że 500zł jakie dostaje akurat mu na benzynę wystarczy :o a inni uczciwi nie dostają nic co o 1zł mają przekroczony dochód.....

O najem lokalu socjalnego lub lokalu socjalnego o podwyższonym standardzie mogą ubiegać się osoby, które spełniają łącznie następujące warunki: 1) nie posiadają tytułu prawnego do jakiegokolwiek lokalu mieszkalnego w XXXXXXXXXXXX, a w przypadku małżonków wymóg ten spełniają oboje; 2) są mieszkańcami miasta Stargardu Szczecińskiego; 3) wykazują, ze gospodarstwo domowe osiąga dochód, który w przeliczeniu na osobę nie przekracza: a) 100% najniższej emerytury w gospodarstwie jednoosobowym, b) 50% najniższej emerytury w gospodarstwie wieloosobowym. 4) znajdują się w trudnych warunkach mieszkaniowych, a mianowicie: a) zamieszkują w lokalu o znacznym przegęszczeniu, w którym łączna powierzchnia pokoi w przeliczeniu na osobę wszystkich osób uprawnionych do zamieszkiwania w tym lokalu nie przekracza 5 m2 (w przypadku gdy ubiegający się o przydział lokalu socjalnego są małżonkowie zamieszkujący dotychczas w dwóch różnych lokalach na terenie miasta, warunek ten powinien być spełniony w obu lokalach, w przypadku, gdyby obydwoje zamieszkali w którymkolwiek z nich). Nie dotyczy to osób, które nie mają uprawnień do wspólnego zamieszkiwania z najemcą (właścicielem) lokalu, a jedynie w nim zamieszkują w charakterze najemcy albo podnajemcy lub b) zamieszkują w lokalach nie spełniających wymagań dla pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi w rozumieniu przepisów określających warunki techniczne, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (pomieszczenia o stałej wysokości poniżej 2,20 m lub w lokalach, w których poziom podłogi znajduje się poniżej poziomu terenu, albo w budynkach użytkowych bądź gospodarczych); Wnioski w sprawach o przydział lokali socjalnych przyjmuje i rozpatruje Biuro Przydziału i Zamiany Mieszkań Stargardzkiego TBS Sp. z o. o. przy ul. Okrzei 8 w Stargardzie Szczecińskim. Termin składania wniosków upływa 31 sierpnia każdego roku. Kolejność na liście osób uprawnionych do przydziału lokalu mieszkalnego docelowego lub lokalu socjalnego wynika z ilości punktów przyznanych zgodnie z Regulaminem przyznawania punktów mających wpływ na kolejność umieszczenia na liście osób uprawnionych do przydziału lokali mieszkalnych docelowych lub lokali socjalnych.