Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cegehanna

Co się dzieje jeśli wpadnę mimo spirali?

Polecane posty

Gość Cegehanna

Zastanawiam się nad spiralą, trochę już poczytałam, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie: co się dzieje, jeśli mając tę spiralę "wpadnę" - skoro już jest te 0,2 do 0,5 % szansy na ciążę. Jeśli akurat będę miała tego pecha - co się dzieje? Przecież to chyba niemożliwe, żebym donosiła ciążę mając druty w macicy. Czy możliwa jest tylko ciąża pozamaciczna? Czy może wtedy w jakiś sposób usuwają tę spiralę? Proszę o odpowiedź, jeśli ktoś zna.

W takich razach może być rożnie. Zdarza się że spirala jest usuwana po stwierdzeniu ciąży ale przy tym czesto jest poronienie. Można też zostawić. Wtedy czasem rodzi się zdrowe dziecko, czasem następuję poronienie a czasem rodzi się dziecko z defektem. W skrajnym przypadku z wrośnietą w cialo spiralą ktora cieżko jest usunąć. Osobiście uważam spirale za najgorszą metodę antykoncepcji i NIKOMU bym jej nie polecił.

Gość Cegehanna
Dzięki za odpowiedź. Mimo wszystko nie mam naprawdę pomysłu na lepszą metodę. Tabletki bywają szkodliwe, zwłaszcza że musiałabym brać je aż do menopauzy, a na dodatek trzeba tak restrykcyjnie się pilnować.

Gość ale maja mniejsza szanse na wp
adke niz spirala i przy tak ogromnym pechu tabletki nie wyplywaja na sama ciaze czy zdrowie dziecka.

Gość Cegehanna
No cóż, tego dziecka nie chcę, więc jego zdrowie i przebieg ciąży to dla mnie mały argument. Zresztą naprawdę się nie mogę zdecydować - wszystko ma wady i zalety. A jak wyczytałam, że nawet sterylizacja nie daje 100 % pewności to w ogóle się załamałam.

Gość jak wogóle
nie chcesz dzieci to jest cos takiego jak podwiazanie jajników czy jajowodów...

Nie chcesz dziecka, więc jego zdrowie to słaby argument? Boże! A co jeśli mimo wszystko byś wpadła? To nic by Cię nie obchodziło zdrowie tego dziecka? Podwiąż jajowody, usuń macicę, nie wiem, ale skoro masz takie podejście...

Gość werghjkhgfrghbc
Śmiać mi się chcę jak czytam ,że dziecko może urodzić się ze spiralą wrośniętą w ciało prosze bywalec pokarz mi dowód albo jakiś artykół,że tak jest :O:O ludzie piszą takie głupoty,że szok

Gość Cegehanna
Nie znam się może, ale czytałam, że owo podwiązanie jajowodów też nie jest w 100% pewne i mogę wpaść.

Gość czeresznia
Witam. Mam do sprzedania spirale NOVA T 380 kupiona 1,5 tyg temu, opakowanie nienaruszone, paragon. kosztowala 137 zł - oczywiście sprzedam taniej :) kontakt : czeresznia@interia.pl

Gość katalonia2000
hej, ja zaszłam w ciaze ze spirala, wrosła mi się w macice, dziecko urodzilo się zdrowe, ja miałam cesarskie ciecie, potem krwotok, ledwo mnie wyratowali...ale mam chłopca-dziecko nr 3. Teraz macica mi wypada,mam dziure w niej i miesikaczkowa krew wpływa do jamy brzucha....taka cena za bycie matka. Mowili by wyjac spirale i wtedy poronie, zaryzykowałam i mam...ale jeśli miała bym podjąć jeszcze fraz decyzje to ne zawahalabym się i synek zobaczyl by mame:0)

Gość gość nr 7
znajoma zaszla w ciaze, mimo nowoczesnej spirali, teoretycznie moglaby pozwac producenta o odszkodowanie, tak radzil ginekolog. A ciaza...coz...zakonczona porodem zdrowego dziecka. Z ta roznica, ze najpierw "urodzila" spirale, a dopiero w kolejnych skurczach dziecko

Gość gość
Jezeli wypadnie jest ciążą