Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniaa..

Ile tłumacz bierze za godzinę tłumaczenia/rozmowy ?

Polecane posty

Gość gość
Przy bardziej skomplikowanych i dużych projektach to bym doradzał ludzi z Tłumaczenia Gruca (ich strona - www.tlumaczeniagruca.pl ). Mają wysokie ubezpieczenie na swoje usługi, nie działają tak jak inne biura na łapu capu, tylko gwarantują klientowi ochronę w razie wu. Fajnie się sprawdzili przy kampanii marketingowej, którą prowadziliśmy dla szwedzkiego partnera jakiś czas temu. Dużo folderów, ulotek, wizytówek i innych tego typu materiałów nam zredagowali w dość szybkim tempie.

Gość gość
Jak niemiecki, to polecam sprawdzić u www.mawil.pl . Słyszałam, ze to bardzo dobra tłumaczka. :)

Wydaje mi się, że tłumacze cenią się indywidualnie, ale z tego co wiem od znajomego tłumacza to stawki wyglądają około 40 zł za stronę tekstu i 500 zł za blok tłumaczenia ustnego. Jak rozumieć ten blok tłumaczenia, obedmuje on 4 godziny i czy tłumacz tłumaczy 10 min, czy godzinę lub dwie godziny to się płaci za cały blok jakby tłumaczył 4 godziny. Jeżeli tłumacz tłumaczy dłużej niż 4 godziny, na przykład 5 godzin to się płaci jak za dwa bloki. Szczegóły są znajdziesz tutaj: http://www.martawojcik.pl/profesjonalne-tlumaczenia/stawki

Gość gość
Pamiętam, że natknęłam się kiedyś na taki artykuł, co tam pisali o tym jak to wygląda i jakie mniej więcej są stawki. Jak teraz to wrzucam to wyskakuje mi to https://colltra.pl/blog/tlumaczenie-konsekutywne-co-to-dokladnie-oznacza można sobie poszperać w tym tekście, a tak to ciężko stwierdzić. tłumaczenia ustne chyba nie należą do tanich?

Gość Sobierajska Ula

Nie jest wcale tak drogo makesite.pl ja tam nie narzekam a muszę  co kwartał korzystać.