Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12 no własnie

Zawsze wychodzi mi mętny rosół :( co robie źle

Polecane posty

Gość 12 no własnie

Zbieram szumówką te fyrtle, gotuje na małym ogniu a on i tak wychodzi czarny i mętny:((( zawsze zazdroszcze jak gdzies ide i widze piekny smaczny złoty i przeźroczysty rosołek a mój porażka...:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie przykrywaj
I daj cebule opalona na palniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MV300
a co wchodzi w skład twojego rosołu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie przykrywaj, jak ugotujesz możesz przelac przez sitko. Jesli nadal coś pływa można wlać białko i potem je zebrać. Powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie przykrywaj, jak ugotujesz możesz przelac przez sitko. Jesli nadal coś pływa można wlać białko i potem je zebrać. Powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość *stokrotka*
a zalewasz mięso zimnąwodą? Ja najpierw wrzucam do zimnej mięso, zagotuje się ściągam szumowiny, dodaję warzywa i gotuję na malutkim gazie, bez przykrywki. Zawsze wychodzi świetny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 12 no własnie
no js gotuje pod przykryciem i wlewałam zazwyczaj ciepłą wode moze to to a te "brudy" zbieram szumówką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martuuulka
nie miesza sie rosolu jak sie gotuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wnioskuje....
NIE DAWAJ CEBULI DDO GOTOWANIA BO WYCHODZI METNY

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 12 no własnie
całą cebulkę mam zesmażyć i wrzucic do rosołu ?? pierwsze słysze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 12 no własnie
w skład mojego rosołu wchodzi: mieso marchewka pietruszka nać selery i liście pory (małe ilosci) zawsze zbieram szumowiny dokładnie i gotuje pod przykryciem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martuuulka
Ja klade cebule obrana na palni z gazem,jak sie opali wrzucam do rosolu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cebule na tym najmniejszym
Palniku od kuchenki opal. Nie smaz! Kolor i smak rosolu bedzie lepszy. Poza tym ja robie rosol na kurczaku i kawalku kaczki. Polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość *stokrotka*
no to widzisz, i masz odpowiedz. Odkryj garnek i będzie ok. Gotuj na malutkim gazie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze za duży płomień
cebulę przekrój na pół, połóż na palnik od gazówki jak masz gazówke, podpiecz cebulę i wrzuć do rosołu, nie masz kroić cebulki w kostkę i smażyc, tylko taką całą opiec i dać do zupy. Rosół nie może się gotować, ma woda lekko mrugać, inaczej mętnieje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karmeneczek89
moj kochany robi znakomity rosol a robi tak wszystko dokladnie oplukane marchew dokladnie obrana wrzuca do garnka zalewa zimna woda i na normalnym gazie stawia w chwili kiedy woda zaczyna wrzec zmniejsza gaz tak zeby sie nie gotowalo tylko warzyło dlugo dlugo potem zbiera szumowiny nie dodaje zadnej cebuli na koniec bo nie ma potrzeby jest żołciutki przezroczysty i zajebisty poprostu szal :D::DD:D 3 ząbki czosnku dodaje na poczatku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karmeneczek89
i natki nie żałować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kansza
ja jeszcze oprócz marchewki pietruszki i opieczonej cebulki dodaje korzeń selera, kawałek pora gałązke kopru i suszonego grzybka i pare ziarenek gorczycy(przepycha) tak mówia ci co jedli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kansza
a i dodaje kostke rosołową i ziarenka smaku drobiowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karmeneczek89
korzen selera tez musi byc ale kawalek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość piękna helga
Mnie wychodzi mętny, jak sama kurę gotuję Jak sie doda troche wołowiny, np. antrykotu, to od razu sie robi klarowny. No i selera dodaj, te bulwę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja nie lubie cwiczyc
kostka rosolowa do rosolu? :-0 koszmarrr...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość teściowa super
też dodaję ziarenka smaku , ale wiecie co to zależy też od "świeżości" kurczaka , te ze sklepu nieraz ....hkm....;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zimną wodą zalewaj a nie ciepłą. Nie dziw się że wychodzi mętny wtedy. Gotuj na małym ogniu i nie przykrywaj :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
P.S. ja wrzucam kurczaka marchew, pietruszkę korzeń, seler korzeń, jak mam to i zieleninę z selera albo por, kostke rosołową, opalona na ogniu cebulkę, 3 - 4 ząbki czosnku, liść laurowy, pieprz, pare ziarenek ziela angielskiego i wegety. Zalewam zimna woda i gotuję 2 godziny na małym ogniu. Mniam aż naszła mnie ochota na rosołek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemka sciemka
rosół gotuje sie z kury a nie z pasty do butów ;) a tak powaznie rosół gotujesz od zimnej wody nawet przez 3 godziny na maciupokim ogniu jak tylko widzisz ze babluje dodajesz cebulke połówke a jesli nadal robi ci się mętny to znaczy ze albo zle umyłas kuraka albo dodaj lodowatej wody a jesli nadal to znaczy ze jestes okropna kucharka i zajmij się czyms innym np dziergaj berety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×