Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama trojaczkow

wlasnie sie dowiedzialam ze jestem w ciazy z trojaczkami

Polecane posty

Przed porodem to i tak nie zrozumieją. Ale po porodzie mogą zrobić się niegrzeczne (czego nie życzę Ci). Pamiętam sama po sobie jak miałam 5 lat mama urodziła siostrę to robiłam co mogłam by zwrócić uwagę rodziców na siebie, żeby jej tyle uwagi nie poświęcali. Chociaż Ty Masz bliźnięta to może zajmą się wzajemnie sobą.

Gość mama trojaczkow
Powiem im, ze w brzuszku u mamy sa malutkie dzieci,i jak sie urodzą to będą mieszkać znami bo są naszymi dziecmi tak jak wy :)One narazie są grzeczne(nie bede chwalic,bo jak zaczna rozrabiac,albo klocic sie o zabawke o jest taki mlyn, ze o jacie),mnie sie wydaje ,ze one raczej beda chcialy wiedziec skąd one sie wziely,dlaczego jest ich trzy i dlaczego sa takie malutkie:)

Gość to im wyjasnij
sama mam dwoje dzieci, jedno ma 4 lata i spodziewam się trzeciego i wszystko dzieciom mówię, szczerze i uczciwie. Obejrzeliśmy film na necie o życiu przed życiem. 4latka byla bardzo zainteresowana. Wszystko wie o dziecku, ciągle o coś dopytuje. Teraz czeka jak dzidziuś zacznie się ruszać bo jej obiecalam, ze będzie to mogłą poczuć jak się połozy rękę na brzuchu. Porozmawiaj z dziewczynkami i wyjaśnij im, że czasem rodzi sie jedno, a czasem dwoje, troje i wiecej dzieci na raz i ze to wtedy jest coś bardzo rzadkiego i taka rodzina jest jakby wybrana i powinna się bardzo cieszyć. Przecież 4 latki wszystko zrozumieją to nie maluchy już.

moja mała też ma 4 latka i za jakieś 2 miesiące będzie miała rodzeństwo (termin mam na połowę listopada) nigdy nie dopytywała skąd dzidzia się wzieła w brzuszku, a na rodzeństwo bardzo się cieszy ostatnio pomagała mi przeglądac ubranka i wybierać te które będę dla dzidzi, a sama z siebie zaczęła przeglądać tez zabawki tak więc nie bój nic :) takim maluchom wystarczy informacja że mama ma w brzuszku dzidzie i tyle nie dopytujuą co i jak :) będzie dobrze i bardzo się cieszę że mąż tak pozytywnie zareagował :) a z tego co się oriętuję to na czas ciąży i napewno na pierwsze miesiące po możesz liczyć na pomoc położnej dopytaj się w przychodni :)

Gość bardzo ci zazdroszcze
zawsze chcialam miec blizniaki albo trojaczki i 5 cioro dzieci to moje marzenie. ale nie mam ani jednego :-O

Gość mama trojaczkow
juz sie wypytalam zadzwonilam do MOPS-u.I jak urodze to nalezy mi sie przez okolo 1,5 roku pomoc finansowa chyba 300zl na jedno dzieciatko niezaleznie od zarobkow i 3 razy w tyogndiu pomoc niania(znaczy jakiejs pani z MOPS-u).Aha i powiedziala mi ze niedawno urodzily sie trojaczki w okolicy i Mama miala wywiad do prasy.Mam nadzieje, ze mnie dadza spokoj:)

Gość fajnie e ja bym
chciala miec tak duza rodzine :) ale tez nie mam jeszcze ani jednego :( Pozdrawiam , skorzystaj z pomocy i fajnych nowych dziedziaczkow :D

Gość KASIAP9
GRATULUJĘ Dacie radę, ja miesiąc temu urodziłam bliźniaki i też mam 4 letniego synka. Zeby nie było zazdrości to mówię małemu dokładnie to co Ty napisałaś. Przede wszystkim trzeba traktować dzieci normalnie, jak już urodzą sie trojaczki, żeby tamte nie czuły różnicy, wiadomo ze bedziesz dużo czasu poświęcała "nowym" dzieciom. Niektóre mamy próbują to wynagrodzić starszym dzieciom np w taki sposób że nie krzyczą lub na więcej pozwalają. Ja uważam (i tak robie myślę z dobrym wynikiem) że jak starszy coś narozrabia to normalnie zachowuje sie jak przed urodzeniem bliźniaków, jak narozrabia to i kara jest. a Tak przy okazji to nie wiesz czy bla bliźniaków też jest jakaś pomoc np z MOPSU lub z jakiegoś innego źródła?

Gość karinka111
Ale masz szczęście:) Gratuluję:) I dobrze, że masz wsparcie w mężu, to naprawdę bardzo ważne, faceci różnie reagują na takie wiadomości. Na pewno jest to wszystko trochę przerażające, ale dacie radę:) Nie macie wyjścia :P

Gość te 4raczki sa fajne
:D ale jak wszystkie 4 rozrycza sie :D:D

Gość kdfjxhlkx
ale sajgon!!! współczuję no i gratuluję!!

Gość anngeelaa2
Hej mama trojaczków Wiem ze post jest stary ale przez przypadek na niego trafiłam :) Ciekawi mnie jak się udał poród i jak sobie radzisz z pięcioma dzieciaczkami no i jakie płcie dzieciaczków :) ? Powodzenia życzę i zazdroszczę mimo iż jest ich pięcioro to w dwóch ciążach :)) super :)

Gość kubussben10
hej mama ale mialas problemy hihi a my juz mamy tyle latek smieszne cz ta takie tera zh

Gość lilkagość
Hej, mam na imię Lidia. Piszę obyczajową książkę, której bohaterką jest dojrzała kobieta, mama trojaczków. Chciałabym skontaktować się z kims, kto urodził i wychowuje trojaczki, najlepiej urodzone nie dalej niż pięć sześć lat temu... Potrzebuję sporo informacji na ten temat z pewnego źródła. Podziękowania na końcu książki - gwarantowane... Proszę o kontakt na mój adres e-mail: lidka.liszewska@gmail.com

Gość gość
Jeżeli ta ciąża trojacza szczęśliwie się skończyła to autorka wychowuje siedmioletnie trojaczki jeżeli to czytasz autorko to napisz czy wszystko w porządku.