Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anusia_81

Razem weselej...pośpiewajmy

Polecane posty

Zapraszam tych, którzy lubią polskie piosenki.Co prawda to tylko topik , ale da radę się zabawić.Zabawa polega na tym, że każda kolejna osoba, która zechce się włączyć, musi przywołać fragment innej polskiej piosenki, który by pasował jakoś do poprzedniej na zasadzie skojarzeń, tych samych słów.A więc zaczynajmy... Widziałam orła cień...............

Gość Cycuś (.)(.)
KRAKOWIAK Krakowiak krakowiance Zrobił dziecko na słomiance; Na słomiance na ryżowej, Żeby dziecko było zdrowe; Na słomiance na pszenicznej, Żeby dziecko było sliczne.

Gość prosty człowiek.:)
O, dlaboga, cóż on robił Pono mi wlazł między plecy. A kiedy się udobrucha, Sama wsciubi, sama rucha. Niedaleko karcma, Jesce blizej browar, Rozłozyła panna nózki: - A toz to mój towar. Nie chcę tego, co mu wisi, Nieprzyjaciel moi pisi. Wolę tedy, co mu stoi, Przyjaciel to pisi moi. Od sochy do sochy Niech trawa rosnie. Nie dawaj picochy, Az ci porosnie. Stoi Maciek na górecce, Kaska po górą, Ukazał jej terle-perle Ku słońcu dziurą. - A mój ty Matyjasku, Cóż to za jaje, Jedno wisi, drugie wisi, A trzecie wstaje. Kukuryku we dnie, Kukuryk, u w nocy. Wsciubił-ci jej kawalecek. Wytrzescyła ocy. Pokazał Adam Ewie Parę jabłusek na drzewie, I oną gałązkę łysą, Co przy niej jabłuska wisą. Jechałem do Zosi, Połamałem osi, Jeżli dysel złamię, To nie spojzy na mię.

To nie ja byłam Ewą To nie ja skradłam niebo Nie dodawaj mi win To nie ja, to nie ja Nie ja! ...Jestem Ewą

To nie ja byłam Ewą To nie ja skradłam niebo Chociaż dosyć mam łez Moich łez, tylu łez Jestem po to by kochać, wiem...

Gość prosty człowiek.:)
srała, baba, srała - trawki się trzymała trawka się wysmykła - baba w gówno fikła

Nie płacz Ewka, bo tu miejsca brak Na twe babskie łzy Po ulicy miłość hula wiatr Wśród rozbitych szyb Patrz poeci śliczni prawdy sens Roztrwonili w grach W półlitrówkach pustych S.O.S Wysyłają w świat Ref.: Żegnam was, już wiem Nie załatwię wszystkich pilnych spraw Idę sam, właśnie tam Gdzie czekają mnie Tam przyjaciół kilku mam, od lat Dla nich zawsze śpiewam, dla nich gram Jeszcze raz żegnam was Nie spotkamy się Proza życia to przyjaźni kat Pęka cienka nić Telewizor, meble, mały fiat Oto marzeń szczyt Hej prorocy moi z gniewnych lat Obrastacie w tłuszcz Już was w swoje szpony dopadł szmal Zdrada płynie z ust

Być kobietą, być kobietą - marzę ciągle będąc dzieckiem, być kobietą, bo kobiety są występne i zdradzieckie... Być kobietą, być kobietą - oszukiwać, dręczyć, zdradzać nawet, gdyby komuś miało to przeszkadzać. Mieć z pół kilo biżuterii, kapelusze takie duże i od stałych wielbicieli wciąż dostawać listy, róże. Na bankietach, wernisażach pokazywać się codziennie.

Gość aha i achh
To męska rzecz być daleko a kobieca wiernie czekać :D

Ach, kobietą być nareszcie, a najczęściej o tym marzę, kiedy piorę ci koszule, albo... naleśniki smażę...

W poniedziałek, w poniedziałek ja nie mogę Bo pomagam mamie A we wtorek. a we wtorek i w środę Ty masz w domu pranie

To był maj Pachniała Saska Kępa Szalonym zielonym bzem To był maj Gotowa była ta sukienka I noc się stawała dniem Już zapisani byliśmy w urzędzie Białe koszule na sznurze schły Nie wiedziałam Co ze mną będzie Gdy tamtą dziewczynę Pod rękę ujrzałam z nim koszule

Moj piekny panie raz zobaczony w technikolorze piszę do pana ostatni list Już mi lusterko z tym pana zdjęciem teżnie pomoże pora mi dzisiaj do słubu iść Moj piękny panie ja go niekocham, taka jest prawda pan głowną rolę gra w każdym śnie ale dziewczyna przez życie nie może iść całkiem sama życie jest życiem pan przecież wie. Już mi niosąsuknie z welonem jużcyganie czekaja z muzyką końdo taktu zamiata ogonem mendelsonem stukają kopyta Jeszcze ryżem sypną na szczęście gosći tłum cos tam fałszywie odśpiewa złoty krażek mi wcisną na rękę i powiozą mnie windą do nieba Moj piekny panie z tego wsyztkiego niemogłam zasnać wieć niemogł mi się pan przyscnić dziś i tak odchodzę do bez pożegnania jakby z nienacka ktoś między nami zatrzasnął dzrzwi

Życie , życie jest nowelą, której nigdy nie masz dosyć Wczoraj biały, biały welon Jutro białe, białe włosy Życie , życie jest nowelą Raz przyjazną a raz wrogą Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo Każda rodzina jest jak drzewo Łamie się chwieje, czas je zmienia Jak w "Porach roku" Vivaldiego Szczypta zachwytu, łyk cierpienia