Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anna40

ile w koperte dla młodych

Polecane posty

Gość ja jak mialam wesele to na
zaproszeniu bylo napisane ze pobieramy 500zl od osoby a jak ktos nie przyniosl to nie byl wpuszczany i tyle

Gość rytyty
te 900zł powinnaś dać

Gość pawinka
Bazienka- w pełni sie z Tobą zgadzam :) W ogóle to co za chory trend, że wesele musi sie zwrócić? I jeszcze najlepiej byłoby na nim zarobić :( wg mnie ważna jest obecność osób, które będą się cieszyć tym dniem z młodą para, a nie to ile kasy się uzbiera :O

Niedawno byłam z mężem u koleżanki i daliśmy 400 zł. Daj po prostu tyle na ile Cię stać. I dobrze się bawcie:)

ale 400 złotych od 6 osobowej rodziny to mimo wszystko było bardzo mało....

Gość daj tyle ile uwazasz w koncu
to ty sobie siary narobisz a nie my :D

Gość akurat akurat akurat
nie no, nie chrzańcie... jak nie stać mnie to nie idę bo dać 300 czy 400 zł to wstyd i tyle. Tym bardziej że dzieci to nie niemowlęta czy dwulatki tylko zajmują tyle miejsca co dorośli i jedzą pewnie tez nieźle...

Gość ,d,d,d,d,
300 zł niech i się z tego cieszą bo i tak zarobią znam przypadki że ktoś szykował wesele na 80 osób a przyszło z 50

Gość A ja pamiętam....
jak dostałam z mężem w prezencie np. obrus + serwetki, żelazko, kryształ, mikser, pościel itp. To były czasy :-) Był rok 1993. A teraz wesela są tylko dla bogatych......

Gość my tez ostatnio
bylismy na weselu, ja z chłopakiem dalismy 300zł bo ja sie ucze i nie pracuje, a moi rodzice szli z dwoma moimi siostrami (po 11lat) i dali 600zł. czyli sytuacja podobna bo za 6 osob wyszlo 900zł

Gość ,d,d,d,d,
nie tylko w 1993 roku a nawet jeszcze nie tak dawno ludzie dawali żelazka,czajniki itd.elektryczne a tak jak koleżanka wyżej pisała teraz wesela są dla bogaczy

PIERWSZE SŁYSZĘ, ZEBY WESELA BYŁY, BO CHCE SIĘ Z RODZINĄ SPĘDZIĆ UROCZYSTOŚĆ.. PARA MŁODA NIE ZAPRASZA KOGO CHCE, TYLKO KOGO MUSI, KOGO WYPADA ITD. Z RODZINY. IDĄC NA WESELE, ZAKŁADA SIĘ, ZE OK 200 ZL ZA OSOBĘ, JAK KOGOŚ NIE STAĆ TO NIE IDZIE, TO DOPIERO KULTURA, JAK KTOŚ IDZIE NA DARMOWĄ WYŻERKĘ I SIĘ POBAWIĆ, BO ZA DARMOCHĘ.

Gość tak to niestety jest
i tu się zgadzam. Karin81 trafiła w sedno sprawy. Tak to jest w dzisiejszych czasach. Robisz bo trzeba, zapraszasz kogo wypada - bo zwykle to pół rodziny decyduje o tym a nie Ty sama... i tak samo jest z dawaniem kasy. Tyle dać wypada i koniec.

PARA MŁODA NIE ZAPRASZA KOGO CHCE, TYLKO KOGO MUSI, KOGO WYPADA ITD. Z RODZINY. Moja przyjaciółka niedługo robi swoje wesele i też zaprasza kogo chce, kto jest dla niej ważny a nie kogo wypada:O Zgadzam się z nią w zupełności, wesele (powinno być przynajmniej ) jest raz w życiu i nie wyobrażam sobie bawić sie z ludźmi których nie chciałabym zaprosić a każdy daje tyle na ile go stać

Gość blebleblgbleleeleleble
Aggie - jasne takie są pobożne życzenia i gadanie , a rzeczywistość mija się z tym. Musisz zaprosić ciotkę której nie lubisz bo tak wypada jak zapraszasz inną ciotkę np. jej siostrę , zapraszasz też tych u których byłaś, zapraszasz kogoś bo nie chcesz robić przykrości rodzicom.. no chyba że rodziców nie lubisz . itd itp itp .. i tak to zazwyczaj wygląda.

Gość monisiasiasia
pierdolety pociskacie. Takie czasy są że w większości rodzice sponsorują wesele więc to raczej w większości oni mówią kogo WYPADA zaprosić. Jak sobie ktoś sam płaci to może i ma więcej do gadania, ale jeśli nie to najwyżej na panieńskie czy kawalerskie może sobie zapraszać tych których lubi.

co mnie tylko utwierdza w przekonaniu że mam faktycznie super rodziców. Na pewno nie mówiliby mi kogo wypada, a czasami schodzimy na takie tematy.... ale oczywiście każdy robi jak chce. Ważne, żeby wszyscy byli zadowoleni.