Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Sierpień 26, 2010 Hej :) zobaczylam dzis pierwsza dynie i nie moglam sie powstrzymac, kupilam. Dyni jest bardzo duzo :) macie jakies fajne i proste przepisy, zwlaszcza na dżem, kompot i ciasto? Racuchy i zupy z dyni umiem :D Dzieki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qoodboy 0 Napisano Sierpień 26, 2010 a może z dynki chcesz ? :D A tak poza tym to dynia jest super. Może to i niesmaczne ale ma super właściwości ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Sierpień 26, 2010 Jak to niesmaczna?! Rewelacyjna jest!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qoodboy 0 Napisano Sierpień 26, 2010 pestki dyni też Ci smakują ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qoodboy 0 Napisano Sierpień 26, 2010 pestki te do kupienia w sklepie mam na myśli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Sierpień 26, 2010 pestki sa rewelacyjne do nalesnikow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qoodboy 0 Napisano Sierpień 26, 2010 MI jakoś niespecjalnie podchodzą w smaku. Jem bardziej z przymusu. Zazwyczaj do kefiru dosypuję z pestkami słonecznika i suszonymi śliwkami :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qoodboy 0 Napisano Sierpień 26, 2010 A naleśniki wolisz z serem czy grzybami ? Ja zdecydowanie grzyby ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taa niedobra pupa Napisano Sierpień 26, 2010 ja przepadam za dynią, jak ktoś ma przepis choćby na zupę to poproszę... a do naleśników to ile tych pestek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wiesław Szafałowicz Napisano Sierpień 26, 2010 Ja spuszczam się na naleśniki, które smażę i żonka ma śmietankę odżywczą! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Sierpień 26, 2010 nalesniki albo z kapusta, albo z lodami, albo z miodem :) a pestek na oko :) zupa tez na oko, generalnie wloszczyna + cebula, + duuuuzo dyni czesciowo przetartej i rozgotowanej, czesc wrzucona pozniej, zeby byly twardze wyczuwalne kawalki, + ziemniaki i mnostwo czosnku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Sierpień 26, 2010 dobra jest zupa fasolowo kukurydziana z pestkami :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach