Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paździochowa kiepskaaaaaaa

Do osób noszących soczewki

Polecane posty

Gość paździochowa kiepskaaaaaaa

Ja dzisiaj mam je pierwszy raz na oczach i zaraz chyba się zabiorę za ich ściąganie...Aż się boję bo w gabinecie słabo mi to szło. A wy jak długo pierwszy raz samodzielnie zakladaliście i zdejmowaliście soczewki?

Gość si lolita
tak nie ma czego sie bać spokojnie sobie usiadz przed duzym lustrem wez pojemniczek i płyn i sie nie denerwuj nie ma czym:P umyj raczki przed sciagniem

germanotta a co to ma do rzeczy. jednodniowe też trzeba założyć i ściągnąc :-D pierwsze kilka razy to była masakra. Ręce mi się trzęsły. Zakładałam i ściągałam po 15, 20 minut, soczewki mi z palca spadały, pociłam się z nerwów teraz to sekunda i są na oczach :-D

Gość czerwony talerz
mi tez na poczatku sporo czasu zajęlo zalozenie ich, zdjecie poszlo w miare sprawnie. przechyl glowe do tylu palcami rozszerz oko, patrz mocno w tył i innym palcem (ciagle patrząc w tył) zjedz soczewka w dól, potem złap palcami i wyjęte:) teraz zajmuje mi to pare sekund. Soczewki jednodniowe sa wiele droższe, ja uzywam miesiecznych, cena o wiele korzystniejsza i sa mega wygodne:)

Gość demotywatorka
ja juz nosze od 4 lat, za pierwszym razem wogóle nie umialam ich zdjać ;D teraz to robie mechanicznie, rozszerzam palcami powieki i jednym palcem soczewke ciągne na dół

jednodniowe czy miesięczne to jedno i to samo wypróbowałam na własnej skórze i jedne i drugie nosi się tak samo ale zostałam przy miesięcznych

Na początku zakładałam szkła pół godziny i potem miałam oczy jak królik :D Za to ściąganie to chwila.

Gość mias456
JAk chce sie przejsc z okularów na szkła to trzeba miec jakas specjalna recepte od okulisty czy jak mam namiary na okulary to moge z tego dopasować soeczewki?

okulista musi dopasowac parametry soczewek ja nie mialam w ogole problemu z zakladaniem i sciaganiem, nawet babka w vision express stwerdzila, ze jeszcze nikt nie nauczyl sie tego w 2 mienuty :D