Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfdsfdsdfffsd

Co myślicie widząc panią w krótkiej spódniczce przy drodze?

Polecane posty

Gość fdfdsfdsdfffsd

Kiedy widzicie człowieka leżącego na ziemi najczęściej zakładacie, że jest on pijany (a może być przecież chory). Widząc natomiast wspomnianą w tytule panią przy drodze wiemy, że raczej na pewno jest to "pani do towarzystwa" a nie kobieta na kogoś czekająca Czy ktoś z was byłby tak miły i podał mi podobny do drugiego przykład (tylko taki normalny, nadający się do wpisania do pracy)? Chodzi tu o heurystykę konstruktywną, której pierwotne założenie może być prawdziwe (jak w drugim przypadku). Stawiam piwo :P

Gość fdfdsfdsdfffsd
heurystykę reprezentatywną* oczywiście

Gość fdfdsfdsdfffsd
Nie jestem pedałem :( Goń się :D

Gość olusia jak chcesz mogę
na nią oddać mocz, społecznie

Gość na trasie strzelce op
- opole to jasne, że te tluste babska świecą obwisłymi cycami, bo szukają okazji na łatwy zarobek. i co gorsza jest wiele kretynów korzystających z ich usług.

Gość najseksowniejsza blond na kafe
noooo np kobieta za kierownica. patrzysz na nia i spodziewasz sie ze zaraz strzeli jakas głupote, wymusi pierwszenstwo albo jej silnik zgasnie. a moze byc dobrym kierowca przeciez. albo ktos czerwony na twarzy z duzym czerwonym nosem moze byc wziety za alkoholika a przeciez sa choroby np tradzik rózowaty, ktore prowadza do czerwonej, purpurowej cery i przerostu nosa. albo ktos kto sie jaka i trzesie moze byc wziety za nienormalnego, chorego psychicznie, a iistnieja choroby ktore w ten sposób dotykaja ciało, podczas gdy wnetrze moze byc całkiem yntelygentne ;)

Gość pinkilinkiii
mmmm ... wiec ... widzisz posla i wiesz ze to zlodziej.. ze nie poszedl na rzadowe stanowisko by ulepszac nasz kraj tylko po to by do reszty go ograbic :)

albo nawet hiszpan z gitarą :D zazwyczaj pierwsze skojarzenie to gorrrrąsy temperamentem, przygrywajacy do flamenco. a przeciez to moze byc hiszpan melancholik :) buhahahahaa

Gość fdfdsfdsdfffsd
najseksowjniejsza - ogromne dzięki za odpowiedź, ale chodzi własnie o tą drugę stronę, kiedy coś widzisz i Twoje założenie jest prawidłowe :) Jak w wypadku takiej tirówki na przykład - bo co innego robiłaby kobieta skąpo ubrana tuż przy drodze na pusktowiu? Albo załóżmy, że maż wraca do domu, zastaje w łóżku żonę z jakimś facetem. Nie zakłada, ze to gwałt, albo że położyli się, żeby sobie poleżeć. On wie, że ona go zdradza. Kurczę, dlaczego tylko takie przykłady przychodzą mi do głowy? :D :D

Gość fdfdsfdsdfffsd
pinki - coś w ten deseń, tylko takie bardziej neutralne :D

aa o to chodzi :P to może np człowiek wyglądający jak biedak, ubrany niedbale itd pierwsze skojarzenie że to biedak a moze to byc osoba bogata niechcąca się zucac w oczy w celu unikniecia kadziezy :D (mój znajomy niemiec taki wlasnie jest ;) )

aaah, chodzi o druga strone... no to masz: jestes na wakacjach za granica, i nagle słyszysz rumor, pełno dzieciaków umorusanych, i dwoje szarych przygarbionych ludzi. ona z "oponka" i odrostami, on z brzuchem piwnym i w skarpetach do sandałów. zanim sie odezwa wiesz ze to polacy. i sie nie mylisz :P

Gość art123
starsza kobieta z dzieckiem- babcia z wnukiem= a może to być matka z dzieckiem, stary facet z młodą dupą- wiadomo= a oże to być ojciec z córką lub odwrotnie:-), facet w mundurze- wojskowy a to górnik:-) lub tramwajarz, facet we fraku-dzentelmen a to kelner:-), mały człowiek a ochraniarz, ktoś ma kaszel- nałogowy palacz a to astmayk już mi się nie chce wymyślać

zartuje oczywiscie :P a moze taki najbanalniejszy przykład - mimika. wchodzisz do pokoju, widzisz czyjas twarz i wiesz ze on to zrobił. nie wiesz jeszcze co, ale w ułamku sekundy napiecie miesni twarzy moze ci powiedziec ze własnie w czyms przeszkodziłes ;)

Gość art123
śmierdzi myślisz ze ktoś się zesrałiale masz nadzieję,że to dojrzewający ser