Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość najlepsze i najgorsze studia

Najlepsze i najgorsze studia!!!

Polecane posty

Gość najlepsze i najgorsze studia

Najlepsze: -Matematyka -Ekonomia -Kierunki techniczne -Kierunki medyczne -Fizyka, Chemia Najgorsze: Filologie, polonistyka, aktorstwo, wokalistyka, rezyseria i inne artystyczne, prawo, historia i wszystkie humanistyczne. Im mnie artystow i humanistow tym lepiej dla naszego panstwa.

Gość korepetytorka.x
matmy na pierwszym bym nie umieszczala :D

Gość a ty jesteś co najmniej
rektorem, że masz o tym pojęcie.

Gość najlepsze i nagorsze studia
Stwierdzam fakty. Humanisci i artysci to dna, za to ci ktorzy ukonczyli studia na ktorych wymagane sa scisle przedmioty to cos. Humanistom i artystom wystarcza kursy: kursy na prawnika, piosenkarza, nauczyciela od jezyka obcego, polskiego czy historii. Na co komu chociazby polonisci? na co komu polski na maturze?:D

Gość No to ja się nie zgadzam
z tym kto założył ten temat bo najlepsze studia to według mnie te co autor/ka podała za najgorsze a najgorsze te co podała za najlepsze.

Gość nie przesadzaj
prawo kierunkiem hummanistycznym buhehhe doktszalc sie i nie pierdziel glupot

Gość najgorsze i najlepsze studia
Wcale nie uwazam tych kierunkow za najlepsze, ja smieje sie z ludzi ktorzy studiuja humanistyczne kierunki. Sama studiuje matematyke bo wiem ze to wartosciowy kierunek.

Gość a co tu robi matematyka
to zupełnie jak przedmioty humanistyczne - sztuka dla sztuki, sama abstrakcja.

Gość no wlasnie...
:o

Gość taka prawda.......
studia to tak na prawde sprawa drugorzędna, nie licząc oczywiscie lekazy, dobrych inżynierów i wszelakich specjalistów, bardziej liczą sie predyspozycje i zdolnosci danej osoby a także niestety znajomosci:o czasami zdarza sie tak że osoba z teoretycznie dobrymi studiami nie może znalezc pracy w zawodzie, a osoba po pogardzanej np filologii polskiej świetnie sobie radzi np jako redaktor w gazecie, ze swojego otoczenia znam takie przypadki.. tak wiec zakładanie że studiując jakiś kierunek ktoś wygrał bądź przegrał życie jest nieco głupie:o dalsze życie to zweryfikuje...

Gość zimbaroo
trzeba być debilem żeby twierdzić że prawo to po kurise,, i cgcesz miec potem takich sędzów w państwie

Gość i jeszcze--
prawo prawu nierowne ;)

Gość aussie battler
Sam jestem na technicznym kierunku, ale jakiejś świetlnej przyszłości nie widać (jeszcze) . Jedyne kierunki, po których jest praca na 100% to medycyna i seminarium duchowne.

Gość jmhk
a co powiecie o geologii?

No i ciekawe co będziesz po tej swojej matematyce robić? Użerać się za najniższą krajową z gimbusami. Świetny kierunek naprawdę. To samo chemia i fizyka. Mam koleżankę na roku, która skończyła chemię i poszła na drugie studia bo nie było kompletnie pracy. Rzuciła doktorat i studiuje ze mną farmację. Puknij się w czółko z tą swoją matmą, chemią i fizyką ;]

Gość nsxdndnd
to zostałam zaskoczona, mój kierunek a mianowicei ekonomia na drugim miejscu, ekonomia na UE dodam, a ja pracy nie moge znalezc:-/

Gość wdwdqwdwd
prawo to nie kierunek humanistyczny ;) wg mnie najlepsze: medycyna , stomatologia, prawo , fizjoterapia , budownictwo , architektura, budowa maszyn najgorsze: filozofia , zarządzanie , marketing , socjologia , stosunki miedzynarodowe , filologia angielska ,filologia polska

Gość wdwdqwdwd
a autorze co do kierunków medycznych i technicznych się zgadzam ,ale matematyka , fizyka , chemia? po tym najczęściej zostaje sie nauczycielem jak po filologii polskiej

Gość kwafakafa
jestem po kulturoznawstwie, zarabiam miesięcznie ok 10-12 tysięcy, bardzo lubię to co robię i nie narzekam. aha, i mam etat :)

Gość prawo--
jest bardzo uniwersalne,jezeli wiesz,co robisz ;)

Gość pewnie zniszcze twój
świat, ale chemia jest kierunkiem technicznym. radzę spojrzeć na jakąkolwiek politechnikę i wydział chemiczny...

Zalezy dla kogo. Niestety w obecnych czasów mamy niedostosowane kierunki studiów to potencjalnych miejsc pracy, zas same miejsca pracy tez nie idą w zgodzie z zainteresowaniami ludzi. I to jest problem - młodzi ludzie stają przed dylematem studiowanie czegoś, co pożyteczne lub czegoś, co się opłaci. Straszne!

Gość wdwdqwdwd
no to może i jest technicznym ,nie ważne . Ale fakt jest taki ,że najcześciej nie ma po tym kierunku dobrej pracy. Moj kolega skonczyl chemie właśnie i pracuje teraz w gimnazjum... A co do tego ,że lepiej by było bez artystow i humanistów to kompletna bzdura , owszem te zawody najcześciej nie są przyszłosciowe ,ale cenie ludzi ,którzy maja zdolnosci artystyczne bo zadko kto je ma

Gość wdwdqwdwd
* rzadko - zgubiłam literke zeby sie ktoś nie czepil zaraz :P

Gość wdwdqwdwd
a prawo nie raz jest bardzo przyszłościowym kierunkiem , można o nim robic dużo roznych rzeczy od pracy w firmie , przez prace w policji , po aplikacje sedziowska , radcowską , notarialną , prokuratorską , adwokacką. Mozna też zostać komornikiem czy koratorem sądowym, patologiem sadowym . I co , mało przyszłosciowy kierunek?

Gość Kitka83
Od kiedy to są najlepsze i najgorsze studia? Niestety pokolenie gimnazjum nie ma dziś szacunku dla żadnej nauki - profesor językoznawca to idiota bo po co w ogóle uczyć języka polskiego? Koleś po inżynierskich na politechnice to jest ktoś a jakiś artysta czy językowiec? Po co to komu prawda? Przecież książek w dzisiejszych czasach się nie czyta, tylko streszczenia. O czymś takim jak teatr czy filharmonia to dzisiejszy małolat tylko słyszał. Za to wiadomo od razu kto jest lepszym człowiekiem - ten kto skończył kierunek ścisły, a najlepiej (cytując autorkę) jak to matematyka :D

Gość ona123213123
* kuratorem sorry zmeczona jestem stad te literowki :)

Gość zaskoczona :3
Popieram w 100 % autora. Jestem w LO i jak słyszę na co idą moi znajomi to sie mi rzygać chce, psychologia i humanisci. A potem tacy robty znaleźć nie mogą. Powinno się na dobre 5 lat te głupie i bezużyteczne studia zamknać i przeznaczyć wiecej kasy na badania . Na coś co się w życiu przyda a nie info kiedy się jakiś tam król polski urodził .

Gość matematyka to kijowy kierunek
chyba ,że się zostanie naukowcem :D najlepsze są te po których jest najwięcej kasy