Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basia.

Dyskomfort przez biust

Polecane posty

Witajcie. Ostatnio dobranie odpowiedniego rozmiaru stanika staje sie dla mnie kompletna katorga:/ Kupilam juz sobie 3 staniki (75B, 70D i 75D) dosyc drogie i okazuje sie, ze w zadnym z nich nie czuje sie dobrze. Bedac w sklepie oczywiscie przymierzam, schylam sie tak, aby zobaczyc czy moj biust nie wychodzi ze stanika i czy wystarczajaco sie miesci. Zazwyczaj jest OK. Kupuje. Jednak po nalozeniu nowego biustonosza biegajac po schodach, podnoszac rozne rzeczy a przy tym schylajac sie po prostu sie wsciekam, bo okazuje sie, ze biust jest mocno ściśnięty w staniku i podnosi sie do gory wychodzac z niego. Sprawia wrazenie, jakby byl za maly dla moich piersi. Zastanawiam sie: Czy moj biust jest juz na tyle duzy i niewymiarowy? Chcialabym w koncu przestac poprawiac sobie biustonosz i zapomniec, ze go nosze;) Mierzylam sie pod biustem(72) i w biuscie (85). Postanowilam wiec sama dobrac sobie odpowiedni rozmiar. W internecie sprawdzilam ,zgodnie z tabela rozmiarow, rozmiar miseczki i okazuje sie, ze wynosi ona A. Na innej stronie internetowej - C. Mozna po prostu oszalec;) Jak to mozliwe? Drogie Panie - prosze Was o pomoc. Co mam robic?

Gość matura 2011 :P
mam to samo ale powoli juz to zaczęłam olewac po prostu nie szyją biustonoszy dla osób z dużym biustem np miseczka E a jak się w sklepie prosi taki rozmiar to tak się dziwią jakby nie wiadomo co no i 5 minut szukania ni bo taki wielki i mówią jest ale ostatni albo nie ma wcale

Gość też mam z tym problem
niby mam mały biust ale taki rozlany więc czasem zdarza się że nawet miseczka B jest zbyt mała.....mam podobne wymiary jak Ty kiedyś nie miałam problemu ze stanikami idealnie pasowały ale widzę że z wiekiem biust stał sie taki jakiśnie teges

ja tez..niestety najlepeij sprawdza sie takiz fiszbina i zabudowany..teraz jest moda na bardzo odkryte staniki,z duzym rozstawem i ZAWSZE biust mi wylazi.teraz kupilam taki za 20zl najzwyklejszy-zabudowany,fiszbiny,bez tych gabek,sam material i lezy idealnie:)swoja droga te bagki tez sa przyczyna,bo jak ponosisz to sie rozlaza i biust ucieka

ja nosze miseczkę E i dobór stanika to dla mnie tragedia z początku nie lubiłam swojego biustu ale teraz mimo to lubie go bo jest oryginalny

no i musi miec porzadny,elastyczny szef,ktory idzie gora miseczki:) dlatego wlasnie te z gabkami i wykonczone koronka sa do kitu,bo koronka sie rozlazki i skoczysz 2 schodki i cycki juz w gorze

niestety,ale na biust E nie szukaj w triumpfie bielizny..musisz miec stanik na mocnych "rusztowaniach" i porzadnie zabudowany.to musi byc beton,zeby dobrze utrzymac cycki na miejscu

wkurz mnie to ze staniki a i b sa ładniejsze kolorowe z różnymi wzorkami a te większe często są takie zwykłe nie wiem ale często się z tym spotykam