Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basia.

Dyskomfort przez biust

Polecane posty

75 na pewno nie będzie za ciasne (raczej za luźne ;)) , 75C tak odbierałaś bo miał za małe miski i część biustu pewnie trafiła pod obwód. Ja bym radziła zacząć mierzyć od 70G z marek kontynentaknych (oprócz wspomnianej Ewy Michalak, która ma własną rozmiarówkę) i 32(70) z angielskich (Freya, Cleo, Masquerade, Panache, Curvy Kate, Pour Moi...). Pamiętaj, żeby stanik prawidłowo zakładać (w pochyleniu, wygarniając biust spod pach) i wyregulować ramiączka (nie mogą spadać, ale też nie mogą się wbijać): http://stanikomania.blox.pl/2009/02/Jak-zalozyc-stanik.html Dopiero po takim założeniu oceniaj, czy wszystko leży jak trzeba: http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html Jeśli okaże się, że obwód 70 jest dla Ciebie za ciasny (albo boisz się od razu po taki sięgnąć) to poproś o 75D (tu bez różnicy czy kontynentalne czy angielskie, do D rozmiarówka się niewiele rozbiega). No i zapraszam do linków z mojej sygnaturki :)

Gość idz do brico albo obi
i kup sobie rusztowanie.

O, faktycznie umknęło mi jakoś :( Brawo za czujność i dzięki za poprawienie :)

Gość Pakula
mam 27 lat i jeszcze ani razu nie mialam odpowiedniego stanika :/ to jakis koszmar:(

Lilianka ja mam prawie taki sam biust jak ty - po schudnięciu 77/94-95, noszę 70E albo F, zależy od marki i od stanika. Jeśli pas bardzo nierozciągliwy, to 75D/E. Pamiętaj, że biust zmienia się z czasem, więc kup na razie 1-2 staniki (1 jasny 1 ciemny) dobrej marki, być może za 6 miesięcy będziesz potrzebowała jeszcze innego rozmiaru.

a ja polecam fajne staniczki na glg bielizna, bo sama tam kupuje i jestem bardzo zadowolona:)